foradia subscriutegrat

L’IES Pare Vitòria lluitant contra les violències masclistes

• És la societat civil la que ha de prendre consciència i espentar amb totes les forces • Des del punt de vista de Toni González, director de l’IES Pare Vitòria, els valors de la igualtat i el respecte pels demés són fonamentals.

Cada any són més les activitats que se celebren entorn del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Raons no ens falten: les xifres d’assassinats masclistes i de diferents tipus d’agressions i violències són alarmants. Cada cert temps ix a la llum algun cas mediàtic significatiu, però són molts més els que no ixen.

Perquè, per desgràcia, el sistema en el qual vivim fomenta, de manera més directa o més indirecta, la cultura masclista: la preeminència i el domini de l’home per damunt de la dona. De manera que és la societat civil la que ha de prendre consciència i espentar amb totes les forces per una societat on la igualtat de gènere siga reial.

A l’IES Pare Vitòria d’Alcoi ho tenen molt clar. Després de realitzar un acte per a reivindicar valors i principis necessaris per a una societat amb més justícia i igualtat, parlem, per a confirmar-ho, amb alumnes, professors i el seu director.

Toni González, director de l’IES Pare Vitòria, és molt conscient de la gravetat dels nivells de violències masclistes que veiem a la nostra societat. Per això, al seu institut eduquen amb valors i amb fets. Ens comenta un cas significatiu: “vam detectar a una classe un cas d’assetjament escolar. Immediatament vam intervenir d’una manera subtil i indirecta que va funcionar: vam posar la lectura del llibre El Infierno de Marta, de Pasqual Alapont, on l’alumna que patia assetjament escolar es podia veure reflectida amb la protagonista de la història. Tota la classe va prendre consciència que estaven vivint a classe el mateix cas que al llibre. Així els alumnes, amb ajuda dels professors, van poder solucionar el conflicte”.

Des del seu punt de vista, els valors de la igualtat i el respecte pels demés són fonamentals. Per això, d’una manera o d’una altra, els imparteixen de manera transversal en totes les assignatures i activitats.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *