foradia subscriutegrat

Les contractacions municipals a Alcoi del 2017 dupliquen les del 2016

• Gran part d’aquests contractes, fins a 286, corresponen a treballs de caràcter temporal, entre altres factors, per l’actual taxa de reposició.


288 és el nombre de contractes formalitzats per l’Ajuntament d’Alcoi al llarg de 2017. Es duplica així la quantitat dels realitzats en el 2016, que van ser 140.

Gran part d’aquests contractes, fins a 286, corresponen a treballs de caràcter temporal, entre altres factors, per l’actual taxa de reposició.

Malgrat això, enguany s’han incorporat dos funcionaris a la plantilla municipal: un tècnic superior d’esports i una treballadora social. A les contractacions també s’ha d’afegir l’obertura de quatre noves borses d’ocupació: per a conserge, oficial de jardineria, tècnic d’inserció sociolaboral i agent d’igualtat.

El considerable increment respon en gran mesura al programa Avalem Joves, que entre les dues línies de contractació que contemplava (tasques qualificades i no qualificades) ha permés la incorporació de 152 joves; l’aportació del Servef ha sigut de 2,3 milions d’euros, la segona més elevada de tota la Comunitat Valenciana.

Altres quatre contractacions també s’han realitzat mitjançant el Servei Valencià d’Ocupació: tres oficials de Jardineria amb el programa “EMCORD, i un nou contracte realitzat a l’Agent de Desenvolupament Local incorporat l’any passat. Cal dir que en aquesta àrea la concessió econòmica s’ha sextuplicat, mentre el volum de contractacions s’ha quasi quintuplicat.

Quant a la resta de contractes, 63 són de personal temporal, és a dir, treballadors incorporats per a la realització de tasques puntuals. Aquest any trobaríem per exemple en aquest apartat la contractació de dues tècniques d’inserció laboral al departament de promoció econòmica per reforçar aquest servei.

46 contractes responen a substitucions derivades per baixes temporals, siga per malaltia o per altres consideracions. 16 són places d’interins, contemplats com llocs de treball designats temporalment fins a la convocatòria d’una oposició. Per últim, 5 places corresponen a comissions de serveis, concretament càrrecs del cos de Policia Local que exerciran a Alcoi durant un termini màxim de 2 anys.

El regidor de personal, Alberto Belda, recorda que des de l’administració local “enguany s’han intensificat els esforços de contractació, sempre tenint en compte la llei estatal de racionalització de l’administració, que limita considerablement el nombre d’incorporacions que es poden dur a terme”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *