foradia subscriutegrat

EL TSJ sentència que les retallades en dependència a Pau Agulló van ser il·legals

• Pau Agulló, diagnosticat com a paralític cerebral, l’any 2012 perdia part dels drets que li atorgava la Llei de Dependència. • La sentencia, a més, obri un camí perquè moltes altres persones dependents recuperen també els drets furtats.


Les retallades que van practicar a la família Agulló en ajudes de dependència des de l’any 2012 van ser indignes i il·legals. Així ho ha sentenciat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Pau Agulló, diagnosticat com a paralític cerebral, l’any 2012 perdia part dels drets que li atorgava la Llei de Promoció i Autonomia Personal, més coneguda com a llei de Dependència.

“El govern del Partit Popular, mancat de tota sensibilitat, pensava en els dependents com una possible font d’ingressos per a l’estat, per això retallava les ajudes a la Dependència i amb això, mentre rescatava bancs, deixava sense part dels recursos als més vulnerables de la nostra societat, eixos que no tenen veu i molts d’ells tampoc tenen vot”, tal com expressen els pares de Paco, Hipòlit Agulló i Carme Insa.

En concret, els retallava una part de l’ajuda econòmica corresponent al cuidador no professional dins de l’entorn familiar així com la seua cotització a la seguretat social. Cal remarcar que el paper de la seua cuidadora és fonamental per poder sobreviure dins d’una societat plena de barreres tant físiques com socials.

Aquesta retallada deixava a milers de cuidadores i cuidadors de la nostra Comunitat sense les ajudes que per llei corresponien. I mentrestant seguien sense abonar al dia les quotes mensuals als dependents.

Davant d’aquesta situaciódecidírem posar en mans de la justícia un recurs contra la Conselleria de Benestar Social de la Comunitat Valenciana dirigida per l’antic govern del Partit Popular”.

Aquesta lluita “esgotadora” contra els governsens ha restat molt de temps per a atendre com cal al nostre fill produint-nos un desgast físic i emocional considerable, difícil d’entendre per a qualsevol persona que no visca aquesta situació en primera persona”.

Després de dos anys i cinc mesos, la família Agulló va rebre la notícia. Amb aquesta sentència “ja són dues les injustícies que des de la Conselleria li han fet al nostre fill, hem portat als tribunals i hem guanyat, evidenciant la ineficàcia per aplicar una llei estatal que suposava el quart pilar del benestar i la poca sensibilitat del govern del Partit Popular cap a les persones dependents”.

La sentencia, a més, obri un camí perquè moltes altres persones dependents recuperen també els drets furtats.

Per això, per a la família Agulló, aquesta sentència és doblement satisfactòria perquè, “a més de donar per conclosa una etapa de reivindicacions a la porta dels tribunals, ens retorna la tranquil·litat en pensar que malgrat qui governe, el nostre fill tindrà els drets que li corresponen perquè la justícia encara està al servei de la veritat”.

Finalment, volen agrair a totes les persones que “des d’un principi ens han ajudat a ser ferms en la nostra lluita, a la nostra meravellosa família que són el suport incondicional que necessitem per afrontar amb energia el dia a dia i a la nostra advocada per la seua tenacitat i valentia. Sense ella, res de tot açò hauria sigut possible”.

Hipòlit i Carme són conscients que el seu problema no és individual, sinó social, i el seu desig és el d’un “món més solidari i més humà on les persones estiguen per damunt d’ideologies i interessos econòmics. Un món on tots i totes siguem iguals, que gaudim de les mateixes llibertats i de les mateixes oportunitats, una societat solidària que s’ocupe de les persones que més ho necessiten i que no hàgem d’acudir als tribunals per reivindicar drets bàsics i necessaris per a ser feliços”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *