foradia mediambient

Bernardo Pérez: “els serveis de Cocentaina es poden millorar”

• Bernardo Pérez és regidor de l’Ajuntament de Cocentaina per Guanyar. Parlem amb ell perquè ens comente els principals temes del poble i les propostes del seu grup. • “Les demandes i necessitats de la gent avancen més ràpides que la pràctica política”

Bernardo Pérez és regidor de l’Ajuntament de Cocentaina per Guanyar. Combina la seua labor pública amb el seu treball professional en una fàbrica tèxtil del municipi. Parlem amb ell perquè ens comente els principals temes del poble i les propostes del seu grup.

Des del punt de vista de Bernardo, els serveis al poble i l’atenció a la ciutadania de Cocentaina són “òptims en funció al nombre de població del municipi, que se situa entorn de 10.000”. No obstant això, “tot és millorable“. A més, tenint en compte que “les demandes i necessitats de la gent avancen més ràpides que la pràctica política”.

Cocentaina pot ser l’entrada al Parc Natural de Mariola

Cocentaina està governada pel PSOE, però no amb majoria absoluta, la qual cosa promou que totes les formacions hagen de parlar i consensuar les decisions i els projectes. Bernardo valora positivament aquesta manera de treballar, ja que ha facilitat que moltes de les propostes de Guanyar s’hagen fet realitat durant aquests anys.

Algunes d’aquestes han sigut: la millora de l’accessibilitat entre El Passeig i el barri Sant Hipòlit; la millora de la passarel·la entre l’Avinguda Xàtiva i la carretera N-340; la creació d’espais d’art urbà per a fer murals i grafitis; millores mediambientals a les parcel·les de la Caseta Molina; la millora del Camp de la Via; la creació del camp de gespa artificial, l’adquisició de dues bicicletes elèctriques…

Altres projectes contestans, des del punt de vista de Guanyar, estan per millorar. És el cas de la neteja viària del municipi. Actualment el contracte amb l’empresa que ho gestiona està sent prorrogat i s’ha de renovar. A més “el servei que es presta és molt millorable. La proposta de Guanyar és la de la remunicipalització d’aquest servei, “així podríem millorar-lo, adaptar-lo a les necessitats del poble sense intermediaris i aconseguir estalviar diners a Cocentaina. En altres municipis ho han fet i els funciona molt bé. Això no obstant, Bernardo no veu voluntat política en el Govern per a fer aquest canvi de model.

La ràdio de Cocentaina és altre dels projectes que s’han de revisar. La seua situació actual és crítica, ja que els últims balanços econòmics són negatius i la llei obliga a liquidar-la. No obstant això, des del Consistori s’està treballant per tal de salvar-la, ja que és un “element que ens dóna identitat als contestans i fa un servei d’informació en valencià molt útil”. La proposta de Guanyar al respecte implica fer la ràdio municipal, “però ara mateix l’objectiu fonamental és salvar-la”.

Proposem la remunicipalització de la neteja viària

Per altra banda, Bernardo afirma que s’ha de canviar la seua ubicació “perquè la infraestructura no compleix les condicions bàsiques d’accessibilitat i perquè s’ha d’apropar a la ciutadania”.

La mobilitat i l’accessibilitat són dos dels temes prioritaris per a Guanyar. En aquest sentit aposten per posar en marxa un pla d’accessibilitat complet que facilite la mobilitat de tots els ciutadans. Un dels espais que s’han de revisar és el Centre Cultural El Taular, “estem treballant amb diferents associacions perquè s’adapte a les necessitats de les persones amb diversitat funcional”.

El barri del Raval és un dels punts on més s’ha de treballar la millora de la mobilitat, ja que està ple de carrers estrets i amb barreres arquitectòniques, ens comenta Bernardo. També és urgent, tal com ens comenta, posar en marxa un pla de millora, per a rehabilitar els seus habitatges i donar eixida a les cases buides.

Per altra banda, l’últim projecte que Guanyar Cocentaina ha posat en marxa és la senyalització de camins rurals del terreny municipal, amb l’objectiu de recuperar els topònims propis.

Altre punt important vinculat a la mobilitat, és el de la millora del servei de bus entre els pobles del voltant. Especialment s’han de revisar els horaris i la informació del transport. En aquesta línia, ens comunica Bernardo que l’any vinent Cocentaina col·locarà 3 noves marquesines, les quals “nosaltres estem proposant que afegisquen pantalles informatives perquè la gent sàpiga els minuts d’espera”.

El turisme, vinculat als valors mediambientals, és altre dels elements principals per a Guanyar, ja que consideren que “Cocentaina i els municipis del voltant (Alcoi, Muro, Agres…) tenen una potencialitat molt gran”. I en aquest àmbit “Cocentaina pot ser la porta d’entrada al Parc Natural de Mariola”.

Mobilitat i Accessibilitat: dos temes prioritaris per a Guanyar

En aquest sentit, la passarel·la de la Via Verda que connecta Cocentaina amb Alcoi és un projecte important que s’ha de posar en marxa: “durant molt de temps s’han fet anuncis i fotos per part de diferents governs, però passa el tems i no es realitza, pensem que s’ha de fer com més aviat millor”. Complementàriament, s’hauria d’adequar la part de l’Avinguda Ferrocarril i El Túnel perquè la gent puga passejar en bones condicions i en un entorn natural.

Altra reivindicació de Guanyar és l’augment de la inversió dels Pressupostos Participatius. En concret proposen augmentar un 75 % el pressupost que s’ha destinat enguany a la realització dels projectes, fins als 100.000 €: “d’aquesta manera es podran fer més projectes i la gent podrà comprovar que els projectes que aproven realment es realitzen”.

Finalment, Bernardo afegeix que des de Guanyar volen millorar Servei d’Atenció Ciutadana, buscant fórmules que amplien la qualitat del servei per als usuaris i les condicions de treball de les persones a càrrec seu.

 

 

Font: Rodrigo Paños./


museus alcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *