Foradia elgrat

Rafa Climent destaca a Heimtextil el bon camí del sector tèxtil valencià

• Climent destaca que l'aposta del sector tèxtil-llar valencià per la innovació i la qualitat s'està traduint en un augment de vendes a l'exterior. • De gener a setembre de 2017 les exportacions del tèxtil valencià es xifren en 695 milions, un 4,6% més que en el mateix període de l'any anterior.


La tendència d’exportació del tèxtil valencià està a l’alça. Han augmentat un 4’6% els beneficis de les exportacions del tèxtil valencià, que se situen en més de 695 milions d’euros entre el període de gener a setembre de 2017.

“La prioritat del Consell d’Economia és continuar treballant per la indústria perquè és ocupació estable i el sector industrial ens està ajudant a cohesionar i donar més estabilitat a la nostra societat”, així ho ha afirmat el conseller Rafa Climent, en la visita a la fira del tèxtil més important d’Europa, Heimtextil de Frankfurt.

El conseller, acompanyat per la directora general d’Internacionalització, Dolors Parra, al costat de representants de l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), han visitat els estands de les empreses valencianes representades a la Fira Heimtextil de Frankfurt (Alemanya) i els han mostrat el seu suport, ja que “estan posicionant la marca, el producte, i estan generant molt valor afegit en el sector”.

En concret, les empreses valencianes representen el 70% de les 114 empreses espanyoles a la Fira Heimtextil. En aquesta fira es presenten les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d’interiors per a 2018, com a teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula, cortines i cortinetes, i revestiment de parets.

“L’aposta de sector tèxtil-llar valencià per la innovació, la tecnologia i la qualitat s’està traduint en els últims anys en un important augment de les vendes, de les exportacions i de l’obertura de nous mercats per tot el món”, destaca el conseller.

Dins d’aquest sector, ha destacat la important tasca de promoció comercial i internacionalització que realitza ATEVAL, que és un sector que ho està fent molt bé per consolidar la recuperació”.

Com a mostra de voluntat de col·laboració entre les institucions públiques i les empreses del tèxtil valencià, ha manifestat que la voluntat de la Generalitat és “posar-nos a la seua disposició per facilitar-los les coses”. En aquest sentit, ha explicat que “des de la Conselleria d’Economia Sostenible també estem intentant aportar el nostre granet de sorra a través de nous instruments i ajudes que puguen millorar els seus productes i obrir nous mercats”.

De fet, en 2017 les ajudes directes al sector han estat en 1,5 milions; i per al 2018 s’ha fet una proposta de 2 milions; també es preveu augmentar els fons destinats especialment a la internacionalització, a través de l’IVACE.

Per altra banda, cal recordar el pla de millora de polígons industrials i àrees industrials, al qual s’espera destinar vora 50 milions durant aquest any, la Llei d’Àrees Industrials remesa per a la seua aprovació a les Corts i el Pla Agenda Indústria 4.0 per la digitalització de les empreses.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *