foradia ivace

Aprovats els Pressupostos Municipals amb el vot en contra de Guanyar i el PP i l’abstenció de Ciutadans

• Els Pressupostos d’Alcoi tiren endavant gràcies al vot a favor de Compromís. Ciutadans s’ha abstingut i Guanyar i el PP han votat en contra. • En el text, tots els detalls i arguments de totes les forces polítiques

Els Pressupostos d’Alcoi tiren endavant gràcies al vot a favor de Compromís. Ciutadans s’ha abstingut i Guanyar i el PP han votat en contra.

La quantia prevista d’inversions d’enguany ascendeix a 59,5 milions d’euros, un 7,1% més que el de l’exercici anterior. Destaca l’increment de les polítiques de promoció econòmica i innovació, que augmenten en un 127%; i les polítiques socials, amb un increment del 21%.

Entre els projectes previstos, destaca l’adquisició de l’entorn de protecció de les pintures de La Sarga, amb l’objectiu de realitzar un centre d’investigació i interpretació, la recuperació de la zona del Molinar com a espai museístic i el projecte de l’illa de Rodes.

Guanyar

Guanyar Alcoi ha decidit votar en contra d’ells perquè “consoliden les privatitzacions de diversos serveis bàsics de la ciutat, com és l’aigua i la recollida de brossa i neteja viària”. En aquest sentit, considera que el PSOE “està derivant ideològicament cap a la dreta”. A més, de les propostes seues que es van incloure en els pressupostos de l’any passat, tan sols s’han executat un 20%.

Una vegada aprovats, Guanyar considera que ompliran d’obres Alcoi de cara al 2018 i 2019 (any electoral), i no tenen “cap rumb estratègic per tal de revertir la situació de decaïment de la ciutat”.

Compromís

Per la seua banda, Compromís ha donat suport al PSOE perquè encara que no està d’acord “amb molts dels punts de la política que fa el PSOE a la ciutat”, considera que el seu objectiu és de fer “oposició constructiva”.

En aquest sentit, per a Compromís el pressupost 2018té deficiències, si governàrem nosaltres el plantejament seria distint, però seria una irresponsabilitat no seure amb el govern per intentar minimitzar deficiències”. Per a fer-ho, ha presentat una sèrie d’esmenes amb la intenció de “dinamitzar els sectors més necessitats de la nostra ciutat, com són indústria, comerç, cultura i turisme, esport, sense oblidar a les persones”.

Partit Popular

Els populars, per la seua banda, argumenten que aquests són uns pressupostos “poc creïbles”, ja que 7’5 milions de les inversions amb els quals compten no són segurs, ja que 4’6 milions depenen d’un préstec que s’ha de demanar, més de 2 milions de la subvenció EDUSI1’5 milions de la sentència d’Enrique Ortiz; i les inversions dels recursos de l’Ajuntament, que se situen en vora 700 euros, estan inflades.

Per altra banda, comuniquen que no han realitzat esmenes perquè “no tenen solució i, a més, està clar que les esmenes que incorpora el PSOE mai les executa”. No obstant això, els populars han realitzat un document d’un projecte econòmic i social per a la ciutat “amb més de 30 propostes”.

Ciutadans

Per part de Ciutadans, la seua posició d’abstenció s’argumenta així: “no és el nostre pressupost i, encara que és cert que diverses de les nostres propostes han sigut arreplegades, tenim alguns dubtes pel que fa al compliment d’algunes de les obligacions assenyalades en la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera”.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *