Foradia ajualcoitel

La majoria dels valencians desconeix qui governa la Generalitat

• Més d’un 80% de la població valenciana desconeix qui governa la Generalitat. • Es poden interpretar diferents factors que intervenen en aquest desconeixement, entre ells, es pot destacar, sense dubte, un gran desafecte polític per part de la població.

Més d’un 80% de la població valenciana desconeix qui governa la Generalitat. Així es desprén del baròmetre que la Generalitat ha realitzat per a analitzar el pensament polític dels valencians. Aquest, realitzat durant desembre del 2017, consta de 2.016 entrevistes personals. I comporta un marge d’error de vora un 2%.

 

Un 23% de la població valenciana no ha volgut contestar a la pregunta de qui és el Govern actual del País Valencià. I tan sols un 17,8% encerta que la Generalitat està governada pel PSOE i Compromís. Un 15,8% pensa que Podem està dins del govern junt amb PSOE i Compromís. Un 4,7% encara pensa que és el PP qui continua governant.

Es poden interpretar diferents factors que intervenen en aquest desconeixement, entre ells, es pot destacar, sense dubte, un gran desafecte per part de la població respecte a la política. També podria afectar, en aquest sentit, la manca de mitjans de comunicació territorials que vertebren la comunicació del País Valencià.

El baròmetre conté altres preguntes interessants, com quins són, per als valencians, els principals problemes dels valencians. Per a un 66,1% és l’atur el principal problema. Els segons temes de preocupació són la sanitat, 26,7%, i la corrupció política, 25,7%.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *