foradia cdturisme

Consens polític i empresarial per a recuperar el Centre Històric d’Alcoi

• Ho han signat tots els partits polítics i totes les entitats integrants de la Mesa del Centre • “Expressem el nostre ferm compromís i acord per impulsar les diferents iniciatives incloses en l'estratègia, i totes aquelles que també puguen contribuir a la consecució dels seus objectius"

Un consens polític i empresarial per a recuperar el Centre Històric d’Alcoi. Un pacte per la reactivació del centre de la ciutat que presenta un full de ruta en el curt i mitjà termini.

Ho han signat tots els partits polítics, Compromís, Partit Popular, Ciudadanos, Guanyar Alcoi i Partit Socialista. També les entitats integrants de la Mesa del Centre, Associació de veïns del Centre, Cambra de Comerç d’Alcoi, Alcentro, Federació de Comerç d’Alcoi, Associació Comarcal D’empresaris de Comerç, Universitat Politècnica de València: i tots els grups polítics de la Corporació.

“Expressem el nostre ferm compromís i acord per impulsar les diferents iniciatives incloses en l’estratègia, i totes aquelles que també puguen contribuir a la consecució dels seus objectius, recolzant i comprometent un mínim de 300.000 euros executables anuals en els pressupostos municipals destinats a la recuperació del Centre Històric”.

Amb els 300.000 euros del pressupost del 2018, està previst executar els següents projectes:

  • Crear una marca que englobe totes les actuacions de recuperació del centre.
  • Implementar l’oficina de Comerç del Carrer Sant Francesc com a Oficina del Centre per a la gestió d’ajudes, mediació i punt de referència de totes les actuacions previstes.
  • Continuar i desenvolupar les ajudes per a obrir locals comercials i negocis al centre de la ciutat i fer un projecte per a la creació d’un eix de vianants per a Sant Francesc i voltants del mercat de Sant Mateu.

Cal ressenyar que l’any passat es va treballar ja en dues accions concretes, les noves ajudes per a dinamitzar l’economia, que finalment va suposar 12 ajudes tant per rehabilitar locals com per iniciar empreses; i la rehabilitació d’un baix al carrer Sant Francesc per a obrir l’oficina de la Regidoria de Comerç, que es pretén inaugurar en poques setmanes. L’any 2017 també es van obrir els nous jutjats en la Placeta de la Mare de Déu i hui mateix han començat les obres de la nova comissaria de la Policia Nacional a la Placeta de les Xiques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *