foradia pressupostparticipatiualcoi

David: “al pas que anem, els joves no tindrem una pensió pública”

• El sector de l’hostaleria ha evolucionat, en referència als drets laborals, a pitjor: els seus treballadors tenen cada vegada pitjors condicions laborals • Durant aquests dies s'ha viscut una protesta en més de 200 territoris contra el tractament que el Govern està fent de les pensions: retallant la seua quantitat i promocionant el sector privat

Conèixer la teua ciutat és saber de la seua història, la seua evolució, els seus símbols, els seus punts forts i els seus punts febles, els seus potencials i les seues limitacions.

També és conéixer els teus veïns i veïnes i el seu pensament. Cada persona és un món i cada món conté infinites característiques de les quals podem aprendre i comprendre on i com vivim.

En aquesta secció hem volgut preguntar a les nostres veïnes i veïns sobre qüestions generals de la nostra ciutat i del nostre entorn. A través d’aquestes entrevistes tenim l’oportunitat de veure Alcoi, i molt més enllà, des de diferents perspectives i realitats. Anem allà.

David és un treballador alcoià de l’hostaleria, ens comenta que el seu sector professional depén molt de l’època de l’any: “durant els mesos de gener, febrer i març no n’hi ha molt de moviment, però quan arriben les festes ja s’anima i es revitalitza fins a la següent temporada”.

Tal com ens confirma David, el sector de l’hostaleria ha evolucionat durant els últims anys a pitjor, en referència als drets laborals: els seus treballadors tenen cada vegada pitjors condicions laborals, “es tracta d’un sector amb contractes molt temporals, al pas que anem, els joves no podrem cotitzar per a tindre una pensió pública”.

Durant aquests dies, cal assenyalar, s’ha viscut una protesta en més de 200 territoris contra el tractament que el Govern està fent de les pensions: retallant la seua quantitat i promocionant el sector privat. Alcoi s’ha sumat a la protesta per tal de reivindicar aquest pilar de l’Estat de benestar.

Canviant de tema, David considera, a grans trets, que Alcoi és una ciutat que està fent les coses més o menys bé: “n’hi ha moltes obres als carrers, als parcs i als ponts, de vegades inclús massa. Això sí, la gent diu que el Govern està gastant massa diners on no cal”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *