foradia subscriutegrat

Per la dignitat de l’ensenyament en valencià

• És important fer visible la tasca quotidiana que desenvolupen el professorat i les AMPA a les escoles i instituts del nostre País Valencià • Construïm amb equip, amb convivència participativa i democràtica, cap a la igualtat lingüística. Fem Camí.

Baix el lema “L’educació ens dignifica. Sí al valencià”, celebràrem una jornada lúdica i reivindicativa el passat dissabte a València, per fer valdré el model educatiu que va nàixer al caliu de l’ensenyament en valencià i amb la implicació de les comunitats educatives.

És important fer visible la tasca quotidiana que desenvolupen el professorat i les AMPA a les escoles i instituts del nostre País Valencià.

Malauradament han sigut objecte de difamacions injustes i infundades de partits polítics i entitats que no fan servir raonaments pedagògics ni científics. Únicament pretenen censurar i perseguir el model de qualitat de la nostra escola pública i en valencià.

Aquesta construcció s’està fent amb treball equip, amb convivència participativa i democràtica, amb grans dosis d’implicació i un rumb compartit a un debat pedagògic constant.

Una gran festa per la dignitat d’ensenyar. I com no havia de ser menys l’AMPA amb els alumnes de l’IES Pare Vitòria han participat en aquesta massiva convocatòria donant suport al model educatiu que proposa Escola Valenciana junt amb altres entitats com sindicats, polítics, coordinadores comarcals…

I no podien faltar representants de la cultura popular del País Valencià, dolçaines i tabals (El coll de la mola), gegants i cabuts i dolçainers (Benetússer), la colla cultural L’Esportiu (Beniarrés), els Cabets de l’EPA (Ontinyent), Muixerangues de la Plana, d’Alacant, La Torrentina, La Jove de València, la Socarrà de Xàtiva, Penya Blanca de Cocentaina, Marina alta, la Safor i el Ball de locos de l’Olleria.

També Dani Miquel, que va acomiadar el concert amb la cançó “Parla valencià”; i La Fúmiga va arrodonir la vesprada.

I una gegant pancarta on es podia llegir “Sí al valencià” volava per la plaça.

Construïm amb equip, amb convivència participativa i democràtica, cap a la igualtat lingüística. Fem Camí.

Font: Associacó Pares i Mares d'Alumnes IES Pare Vitòria./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *