foradia subscriutegrat

Obra Social Caixa Ontinyent edita una publicació sobre els artesans de la pedra i la calç

• La publicació arreplega un treball de recerca sobre l'ús de la pedra en sec i l'elaboració de la calç a la Vall d'Albaida i les comarques properes. • La seua edició s'emmarca en els objectius de l'Obra Social de l'entitat, tendents a potenciar la recerca i divulgació de temes autòctons.

Obra Social de Caixa Ontinyent ha editat una publicació que arreplega un treball de recerca sobre l’ús de la pedra en sec i l’elaboració de la calç a la Vall d’Albaida i les comarques properes.

Es tracta de “Pedra i Calç, un volum que reuneix més de trenta textos de diferents autors, a més de nombroses fotografies i dibuixos que il·lustren les aportacions literàries d’escriptors i estudiosos amb sensibilitat etnològica de la Vall d’Albaida i de la Safor, i en el qual també han col·laborat diferents artesans d’aquesta especialitat.

Amb aquesta publicació, coordinada pel col·lectiu “Pedra i Calç” i impulsat conjuntament amb l’Ajuntament de Llutxent, es pretén retre homenatge a la gent anònima que al llarg de la història han treballat ambdós materials, així com difondre una activitat tradicional.

La seua edició s’emmarca en els objectius de l’Obra Social de l’entitat, tendents a potenciar la recerca i divulgació de temes autòctons, revertint en cada població els beneficis allí generats.

El fons editorial de Caixa Ontinyent es compon, amb aquesta publicació, de 111 llibres i 48 discos, un treball acumulat en 23 anys, en el qual han participat, com a autors o intèrprets, més de 4.100 persones, i amb un volum de distribució que supera ja els 270.000 exemplars.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *