foradia subscriutegrat

Inaugurada a Xàtiva l’exposició “Personatges” d’Antoni Miró

• S’obren al públic així una sèrie d’obres artístiques que commemoren a grans figures públiques i culturals amb una importància històrica, no a soles per a l’autor, sinó per al País Valencià • Vicent Marzà: “l’expressió artística valenciana de finals del XX i principis del XXI no es podria entendre sense la figura d’Antoni Miró, un artista polièdric fill del seu temps i del seu país”.

Xàtiva ha inaugurat l’exposicióPersonatges” d’Antoni Miró. Ha sigut a l’Espai Cultural Sant Domènec i amb una notable presència d’assistents. Ha comptat també amb la presència, a més de l’autor, tant de l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, i del regidor de Cultura, Jordi Estellés, com del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà.

S’obren al públic així una sèrie d’obres artístiques que commemoren a grans figures públiques i culturals amb una importància històrica, no a soles per a l’autor, sinó per al País Valencià. Entre elles es poden destacar a Enric Valor, Isabel-Clara Simó, Joan Valls i Raimon, entre d’altres.

En paraules de Roger Cerdà, es tracta d’una “col·lecció de retrats de “Personatges” de casa i de fora però que, al remat, més de dues generacions han fet seus”. Aquests són, expressa Jordi Estellés, “els “Personatges”, de Toni i de tots nosaltres”.

Per aquests motius, aquesta és una exposició d’una importància especial. I més tenint en compte el què assenyalà Vicent Marzà, que “l’expressió artística valenciana de finals del XX i principis del XXI no es podria entendre sense la figura d’Antoni Miró, un artista polièdric fill del seu temps i del seu país”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *