foradia cdturisme

Àmplia assistència a la presentació del nou llibre de Carles Cortés

• La seu de la Filà Judíos va gaudir d’una àmplia assistència amb la presentació de la nova novel·la de Carles Cortés, La vida dins dels ulls. • L’autor ha creat el personatge principal de la novel·la a partir de la trajectòria de Gerardus David Story, holandés de naixement i supervivent de l’holocaust, que va residir a Alcoi i que va formar part de la Filà Judíos.

La seu de la Filà Judíos va gaudir d’una àmplia assistència amb la presentació de la nova novel·la de Carles Cortés, La vida dins dels ulls. L’escriptor alcoià va presentar la seua nova obra en companyia de l’historiador i director de la Biblioteca Municipal d’Alcoi, Josep Lluís Santonja.

L’autor va explicar els detalls argumentatius d’aquesta ficció, on dues històries paral·leles s’entrellacen tenint el poble jueu com a punt d’encontre i reflexió.

L’autor ha creat el personatge principal de la novel·la a partir del coneixement de la trajectòria de Gerardus David Story, holandés de naixement i supervivent de l’holocaust, que va residir a Alcoi i que va tenir una vinculació molt intensa en la vida social i cultural, tot formant part, entre altres, de la Filà Judíos.

Argument de La vida dins dels ulls:

De ben petit, Nathan travà amistat amb el veí del pis de dalt, Samuel van der Sloot, un holandès amb un passat enigmàtic, un fugitiu de l’holocaust nazi. En morir Samuel, Nathan troba El quadern blau, la transcripció d’un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, de Constantinoble fins a Eivissa. A mesura que avança la lectura d’aquest document, Nathan ens explica la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi, del seu veí Samuel i els escenaris que de gran volgué tornar a visitar com a catarsi personal. És així com la persecució del poble jueu, en dos moments de la història que semblen confluir, fa que Nathan descobreixi l’enigma de la seva pròpia existència.

Samuel van der Sloot, un holandès amb un passat enigmàtic, és mort. A través de la veu del seu veí, amb qui van mantenir una amistat intensa des de petit, coneixem el seu passat. Una història marcada per l’holocaust nazi, la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi, i els escenaris que de gran volgué tornar a visitar com a catarsi personal. Així serà com apareixerà, enmig dels papers de l’holandés, El quadern blau, una transcripció d’un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, en un viatge sense retorn de Constantinoble fins a Eivissa. Dues històries paral·leles marcades per la persecució del poble jueu i per la descoberta dels orígens. Una novel·la d’ambientació històrica on el vertader protagonista és la recerca de la identitat a través de dues històries creuades per l’atzar… o no.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *