lasarga ajualcoitel

El moviment dels pensionistes continua sumant forces: més de 3.000 manifestants alcoians

• Alcoi ha sigut, així, un dels més de cent municipis espanyols que ixen al carrer a mostrar el seu rebuig al Govern del PP • Però el moviment dels pensionistes va més enllà de les reivindicacions pròpies, miren també a les generacions futures i als diferents col·lectius que han patit discriminació, retallades i manca d’ajudes

La Plaça d’Espanya d’Alcoi ha estat farcida d’alcoianes i alcoians reivindicant un sistema públic de pensions digne. És la tercera concentració alcoiana amb aquesta temàtica i, amb més de 3.000, ha multiplicat el nombre d’assistents de les anteriors.

Alcoi ha sigut, així, un dels més de 200 municipis espanyols que ixen al carrer a mostrar el seu rebuig al Govern del PP i la seua gestió econòmica i a denunciar la constant pèrdua del poder adquisitiu de les famílies.

Entre les demandes concretes, els pensionistes exigeixen:

  • La derogació de les reformes de pensions del PSOE (en 2011) i el PP (en 2013)
  • Garantir les pensions públiques com un dret constitucional
  • Incloure les pensions als Pressupostos Generals de l’Estat
  • Restablir la jubilació ordinària als 65 anys

Però el moviment dels pensionistes va més enllà de les reivindicacions pròpies, miren també a les generacions futures i als diferents col·lectius que han patit discriminació, retallades i manca d’ajudes: les dones, els dependents, els aturats, el món de l’educació i de la sanitat… De fet, durant la concentració, ha destacat aquest missatge de germanor social.

Es preveu que les mobilitzacions continuen, tal com ha comunicat Antonio Matarredona, vocal de la Coordinadora Estatal per la Defensa de les Pensions, qui ha demanat als assistents que continuen implicant-se en les pròximes concentracions, ja que els drets socials no es conquisten tan fàcilment.

Font: Redacció./


culturalcoi

ajualcoiturisme

 

artacasamuntany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *