foradia subscriutegrat

Cal una educació basada en l’amor, respectant, valorant i escoltant a l’alumnat

• Ho analitza Juan Torres, premiat com a un dels millors docents d'FP d’Espanya, en la “III Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera” • “El sistema educatiu no funciona i cal motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar”

“El sistema educatiu no funciona i cal motivar a l’alumnat amb noves formes d’educar”. Per a fer-ho, s’ha de fomentar l’aprenentatge basat en projectes, aprenentatge cooperatiu i la gamificació de l’aula (jocs com a mètode d’aprenentatge). Així ho ha analitzat Juan Torres, valorat com un dels millors docents d’FP d’Espanya, en la “III Setmana Pedagògica-Universitat de Primavera”, al Centre Cultural Caixa Ontinyent.

Torres explicava que “l’alumnat se sent desmotivat, sent que no es valora la seua creativitat, barreres amb el professorat, vomiten continguts que no retenen…”. Per això, cal renovar els mètodes pedagògics, cal una educació “basada en l’amor, respectant a l’alumnat, valorant-lo, animant-lo, escoltant-lo, confiant en ell i tenint en compte les seues opinions”.

Aquestes han sigut algunes de les conclusions de la Setmana Pedagògica, organitzada per la Fundació Universitària Campus Ontinyent, la Universitat de València i l’Ajuntament. El seu objectiu, tal com ha destacat el regidor d’Educació d’Ontinyent, Óscar Borrell, és el de “compartir coneixements i innovar per aconseguir una educació més completa”.

Així mateix, el regidor va afegir quetenen una gran importància per visibilitzar la tasca dels i les mestres i dels centres docents, als quals hem de fer valdre, perquè de l’educació depén el futur dels i les nostres joves, la societat no pot avançar sense invertir en educació”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *