lasarga alcoimpuls

Ontinyent acull l’exposició ‘La memòria del Regne, 600 anys de la Generalitat Valenciana’

• Una oportunitat de conéixer la història de la Generalitat valenciana a través de diversos documents, arxius, monedes, escuts i símbols. • Oberta al públic fins al 30 de setembre

L’exposició ‘La memòria del Regne, 600 anys de la Generalitat Valenciana’ està present a la Casa de Cultura-Palau dels barons de Santa Bàrbara d’Ontinyent fins al 30 de setembre. Una exposició que ofereix l’oportunitat de conéixer la història de la Generalitat valenciana a través d’originals i reproduccions de diversos documents, arxius, monedes, escuts i símbols.

L’exposició està organitzada des de tres perspectives: els documents i arxius; les monedes i els escuts, a través dels quals es fa un recorregut per la història de la institució, incloent-hi el ‘Llibre de privilegis’, on es va aprovar la Constitució de la Generalitat com una institució permanent; o el ‘Llibre de matrícula militar’, de 1510, una relació dels nobles i cavallers de l’antic Regne de València; a més de cartes manuscrites i expedients.

El regidor de Cultura del municipi, Àlex Borrell, explicava que aquesta és “una exposició que va tenir una gran acollida a la ciutat de València, on va estar exposada entre novembre i gener passats, i que ara anem a poder gaudir sense eixir d’Ontinyent”, destacava. L’horari de visita és de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00 hores; estant tancada diumenges i festius.

Font: Redacció./


firamodernistaalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *