foradia subscriutegrat

Manu Pineda: “podem donar suport als palestins amb el BDS”

• La Gran Marxa de la Tornada, per la seua banda, finalitzarà el 15 de maig. S'esperen nous episodis de violència i agressió • El mateix dia, per danar suport al poble palestí, les amigues i amics de Palestina d'Alcoi i comarques convoquen a participar en una concentració, a la plaça de Espanya a les 20 h.

L’Associació Unadikum ha estat recentment a Alcoi, de la mà d’activistes com Cristian Santiago i Naiara Davó, per a analitzar la situació de genocidi que està vivint la població de Palestina a les mans l’Estat d’Israel. Parlem amb Manu Pineda, activista expert en l’àmbit.

El penúltim episodi d’agressió de les forces israelianes al poble palestí ha sigut la detenció i empresonament d’Ahed Tamimi, una xiqueta de 16 anys acusada de pegar a dos soldats israelians que havien disparat una bala en el cap al seu cosí de 15 anys.

D’aquesta manera, Ahed forma part dels més de 300 xiquets palestins empresonats “sota condició, inclús, de tortura, perquè hem de recalcar que a Israel la tortura és legal”.

Aquesta és solament una de les anècdotes del genocidi que els palestins estan vivint des de fa dècades, quan l’Estat d’Israel va començar a ocupar les terres palestines i a expulsar a la seua població per mètodes violents.

El passat 30 de març, sense anar més lluny, l’exèrcit israelià va executar una altra massacre en la Franja de Gaza contra manifestants pacífics que celebraven La Gran Marxa de la Tornada, una acció per a visibilitzar la situació de violència que viuen en el seu dia a dia. El resultat: prop de 17 palestins assassinats i més de 2.000 persones ferides, entre elles xiquets i dones.

A través d’aquesta acció, el poble palestí reivindica, a més, el compliment de Resolució 194 de l’ONU, per la qual “els refugiats que desitgen tornar a les seues llars i viure en pau amb els seus veïns haurien de poder fer-ho en la data més propera possible”.

En aquest context, d’agressió permanent, resulta preocupant la postura de la Comunitat Internacional, embolicada en serioses contradiccions, segons ens comenta Manu: “L’ONU no pot signar cap sanció perquè els EUA la veta. La Unió Europea sí que podria sancionar a Israel. Però la Unió Europea, per exemple, subvenciona de manera milionària a empreses que es dediquen a fabricar drones amb fins bèl·lics, drones amb els quals es maten a xiquets palestins. Països com Espanya compren armament a Israel amb el segell ‘tester in combat’, és a dir comprovat en combat: ‘hem comprovat aquest armament amb els xiquets de Gaza i són bons, els maten bé’. Nosaltres que estem donant lliçons de Drets Humans i Democràcia”.

“L’eina que els palestins ens demanen que utilitzem per a donar-los suport és el moviment BDS, un boicot organitzat als productes israelians”. Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcoi es va adherir en 2015 al moviment BDS, a petició de Guanyar, per a no tindre relacions amb empreses, institucions, col·lectius vinculades a l’Estat d’Israel. “D’aquesta manera, ja són més de 80 els ajuntaments que han signat aquesta declaració. També la diputació de València”.

La Gran Marxa de la Tornada, per la seua banda, finalitzarà el 15 de maig, dia en el qual el poble palestí commemora la Nakba (catàstrofe) i el dia en el qual el Govern dels EUA pretén, en un exercici de provocació, traslladar la seua ambaixada a Jerusalem. Per tant, s’esperen nous episodis de violència i agressió. El mateix dia, per danar suport al poble palestí, les amigues i amics de Palestina d’Alcoi i comarques convoquen a participar en una concentració, a la plaça de Espanya a les 20 h.

Font: Rodrigo Pañós./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *