foradia subscriutegrat

Manifest de la mobilització feminista el 16 de maig del 2018

• Prop de 300 organitzacions feministes convoquen el 16 de maig manifestacions en 40 ciutats, entre elles Alcoi, Cocentaina i Muro • Els assassinats de més de 900 dones en els darrers quinze anys, no generen l'alarma social suficient perquè el PP complisca la seua promesa

Prop de 300 organitzacions feministes convoquen el 16 de maig manifestacions en 40 ciutats, entre elles Alcoi, Cocentaina i Muro. Sota el lema “Compromís = Pressuposat. La lluita segueix, Ens veiem en els carrers. Ni una menys!” exigeixen que els Pressupostos d’Estat per a 2018 que debat el Congrés, complisquen l’augment de 200 milions d’euros anuals (el 0,04% del Pressupost de l’Estat) acordat en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, com a mínim, per a avançar aplicant les 214 mesures aprovades després d’un any de debats, que sense pressupost queden en paper mullat.

Aques és el manifest de les organitzacions convocants:

  • Que sense els 200 milions d’euros anuals promesos (el 0,04% del pressupost de l’Estat), promesos per la ministra de “igualtat ” Dolors Monserrat, no es pot complir amb el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. 200 milions, que, tot i ser insuficients, servirien per respondre a part de les 213 mesures del Pacte.
  • Que després d’una mobilització feminista històrica el passat 8 de març, el Govern es va posar el llaç morat per acabar anunciant una reducció brutal de 120 milions. I això significa, que en el millor dels casos n’arribarien 80 per a tot el territori espanyol.

Els assassinats de més de 900 dones en els darrers quinze anys, no generen l’alarma social suficient perquè el PP complisca la seua promesa de mínims, i deixa a les comunitats autònomes sense els 100 milions promesos per a
prevenció educativa i sanitària i als 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per a millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat.

No és que no hi haja diners, és que les seues prioritats són unes altres: augmentar el pressupost de Defensa a 819.000.000 (el 10,7% respecte a l’any passat) o seguir finançant rescats de bancs i autopistes. És a dir, que la dignitat de les vides del 51% de la població, no és una prioritat per a ells. Però nosaltres no permetrem que els nostres drets queden en paper mullat.

Companyes, hem de contestar a aquest govern masclista i indolent que ens enganya. Sense els diners promesos no es podrà fer política feminista. ¿Perquè (els necessitem)? Per a educar en igualtat, prevenir les violències masclistes des de la infància, protegir i atendre les víctimes de violència, per a tenir uns mitjans de comunicació que ens respecten, per a formar i sensibilitzar la judicatura, el personal sanitari i docent i les forces de seguretat de l’Estat

En definitiva, per a construir una societat justa i lliure, on visquem vides dignes de ser viscudes.

Senyors i senyores del govern, senyor Rajoy, senyora Monserrat, Quant valen les vides de les dones?

Compromís = Pressupost

La lluita continua, Ens veiem als carrers.

Ni una menys!


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *