foradia pressupostparticipatiualcoi

Rodríguez: “amb el canvi de Govern confiem que la Igualtat serà inclosa per fi en l’agenda política”

• “Del canvi de Govern a Espanya esperem molt, i entre les coses que esperem es troba una nova mirada que incloga per fi la Igualtat en l'agenda política” • “De res serveix un pacte d'Estat contra la violència masclista si no existeix darrere una dotació econòmica necessària per a engegar-ho”.


Del canvi de Govern a Espanya esperem molt, i entre les coses que esperem es troba una nova mirada que incloga per fi la Igualtat en l’agenda política”. Així s’ha expressat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, durant la inauguració de la tercera edició del Feminari.

En opinió del president de la Diputació, “de res serveix un pacte d’Estat contra la violència masclista si no existeix darrere una dotació econòmica necessària per a engegar-ho”.

El Feminari, cal remarcar, va sorgir fa dos anys per a debatre els reptes de les dones en el segle XXI i donar respostes. S’engloba dins de la Delegació d’Igualtat de la Diputació de València.

Rodríguez ha destacat l’aposta de la Diputació per la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, i en concret assenyala algunes mesures concretes: activar el primer pla d’igualtat en la història de la institució; ajudar als municipis a engegar els seus propis plans d’igualtat; crear la xarxa de municipis protegits contra la violència de gènere; impulsar una major presència de les dones en l’esport i col·laborar amb 50 mesures en el Pacte Autonòmic contra la Violència de Gènere.

En el congrés han estat presents algunes de les veus més reconegudes del feminisme, entre elles, Amelia Valcárcel, catedràtica de Filosofia de la UNED, la periodista i escriptora Sandra Barneda, la filòloga Eulàlia Lledó, la cineasta Claudia Reig o la policia local i coordinadora del Grup GAMMA d’atenció a les víctimes de violència de gènere, Estefanía Navarrete.

Isabel García, diputada de Joventut, Esports i Igualtat i promotora d’aquest Feminari, afirma que “aquesta és la nostra manera de reconéixer el treball històric de les feministes valencianes”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *