foradia subscriutegrat

Alcoi s’ofereix com a ciutat refugi per als immigrants rebutjats per l’extrema dreta italiana

• El nou Govern d'Espanya ha oferit el país com a refugi donant així una lliçó de solidaritat a la Comunitat Europea i evitant una crisi humanitària. • Recordem que Alcoi es va adherir a la xarxa ciutats Refugi des de setembre del 2015


Alcoi s’ofereix com a refugi de les persones del vaixell Aquarius. Aquest vaixell anava camí cap a Itàlia, però el seu ministre d’Interior, d’ideologia d’extrema dreta, l’ha rebutjat demostrant un menyspreu alarmant als drets humans.

El nou Govern d’Espanya ha oferit el país com a refugi de les més de 600 persones immigrants que busquen un espai on poder viure, donant així una lliçó de solidaritat a la Comunitat Europea i evitant una crisi humanitària.

Recordem que Alcoi es va adherir a la xarxa ciutats Refugi des de setembre del 2015, gràcies a una moció de Guanyar que va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics.

L’alcalde d’Alcoi ha contactat amb el Govern valencià per a seguir totes les actuacions de coordinació que es preveu es realitzen als pròxims dies i posar tots els recursos que té la ciutat a l’abast dels refugiats.

“Ens oferim com a ciutat refugi tal com ens vam comprometre el 2015, fins ara, els alcoians no hem tingut la possibilitat de rebre refugiats i demostrar que hem sigut i som una ciutat solidària, ja que la política del govern del Partit Popular no ha fet absolutament res per ajudar a solucionar la greu crisi de refugiats que viu Europa. Rajoy com altres líders han mirat cap a un altre costat, el nou govern socialista en canvi ha demostrat que la política serveix per a canviar les coses i ajudar a les persones, sobretot, a les que més ho necessiten”, manifesta l’alcalde d’Alcoi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *