foradia pressupostparticipatiualcoi

“Sóc optimista amb el nou Govern, però no em fie del tot”

• Comencem una nova etapa política. Altra. Des del 2014 les sorpreses polítiques no han deixat de succeir-se • Com veuen l’actualitat les nostres veïnes i veïns? Què esperen del Govern del PSOE?

Comencem una nova etapa política. Altra. Des del 2014 les sorpreses polítiques no han deixat de succeir-se. Tot va començar amb la irrupció de Podemos en les eleccions europees, quan es va consolidar com un actor polític de canvi determinant.

Tot seguit el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, proposa crear “una mena de Podemos de dretes” i apareix del no-res Ciudadanos.

Un any després, l’impuls del “sí que es pot” va propiciar un canvi inesperat en les grans ciutats espanyoles (Madrid, València, Barcelona…) i algunes comunitats (País Valencià, Castella La Mancha, Extremadura…).

En 2016, després de dues eleccions generals es configura un nou escenari polític: dues noves forces polítiques arriben al Parlament per a conviure amb els partits tradicionals majoritaris, PP i PSOE: s’acaba, o almenys de la manera en la qual el coneixem, el bipartidisme.

Governa el PP. Sánchez lluita contra la part més tradicional del seu partit per tal d’arribar, finalment, a la secretaria general. Juny del 2018, moció de censura contra el Partit Popular amb el suport de tots els diputats del Congrés a excepció dels de Ciudadanos. Nou canvi d’executiu: governa el PSOE.

Arribats a aquest punt: quins seran els nous moviments polítics? Com veuen l’actualitat les nostres veïnes i veïns? Què esperen del Govern del PSOE? Quines haurien de ser les seues prioritats? Ho consultem amb les nostres veïnes i veïns

 

“Amb totes les propel·lies que ha realitzat el Govern de Rajoy, es mereixia que el feren fora”, opina Alejandro, qui opina que la corrupció “ha acabat ofegant al PP” i que “l’honestedat ha de ser el principal principi polític”.

En termes generals, Alejandro està prou desencantat de la política, ja que “el sistema, o bé no funciona, o bé funciona a soles per als qui manen”. No obstant això, amb el nou Govern vol “ser optimista”, però “no em fie del tot, crec que no canviarà molta cosa”.

El treball del PSOE ara, des del punt de vista d’Alejandro, hauria de centrar-se a demostrar amb fets que pot governar per al bé col·lectiu i, d’aquesta manera, “tornar a recuperar en la gent l’esperança per la política”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *