foradia subscriutegrat

Els premis 9 d’Octubre 2018 són per a Sol Picó i el Centre Excursionista

• Aquesta ha sigut la primera decisió vinculant del nou Consell de Cultura • “Hi havia diferents propostes, i és que tenim la sort de viure a una ciutat amb rellevants figures culturals"


Aquesta ha sigut la primera decisió vinculant del nou Consell de Cultura. Els guardons institucionals, que va crear l’Ajuntament d’Alcoi en 2016, premiaran aquesta edició a la coreògrafa i ballarina, Sol Picó a títol individual; i al Centre Excursionista d’Alcoi, a títol col·lectiu.

Els premis seran atorgats el proper nou d’octubre al Teatre Calderón en l’acte institucional que se celebra dins de les activitats d’aquesta festivitat valenciana.

Tal com explica, Raül Llopis, regidor de Cultura: “hi havia diferents propostes, i és que tenim la sort de viure a una ciutat amb rellevants figures culturals però és evident que els elegits són clars mereixedors d’aquests premis”.

Sol Picó

L’alcoiana Sol Picó és una de les figures internacionals més importants de la dansa contemporània actual. Reconeguda tant a Espanya com fora de les nostres fronteres, al llarg de la seua trajectòria artística ha rebut diferents guardons i premis. Picó és també una dona compromesa amb la igualtat i ha denunciat i reflexionat sobre l’univers femení, els estereotips i la violència masclista als seus espectacles.

L’ampli palmarés de premis de l’alcoiana inclou, entre d’altres, el Premio Nacional de Danza 2016, el Premi Nacional de Dansa de Catalunya (2004) el Premi Ciutat de Barcelona de Dansa (2015), diversos premis Max i el Llaurer d’Or de la Universitat d’Alacant.

El Centre Excursionista d’Alcoi

El Centre Excursionista d’Alcoi, per la seua banda, té una llarga història, prop de 70 anys, realitzant una labor de difusió del patrimoni natural d’Alcoi i comarca, així com una constant promoció dels esports de muntanya, organitzant i col·laborant en multitud d’esdeveniments esportius de la ciutat com la Pujada al Montcabrer o el Trail Solidari Ciutat d´Alcoi. Ells són també, any rere any, els encarregats de preparar les fogueres que marquen el camí que Ses Majestats seguiran fins al Campament Reial.

Des de la seua fundació, el Centre Excursionista d’Alcoi ha combinat el seu vessant esportiu amb un altre cultural, treballant pel foment i difusió de la llengua i la cultura valenciana. Així, a principis dels anys seixanta es crea la Secció de Cultura Valenciana del Centre Excursionista d’Alcoi que organitzava cursos per lensenyament de la llengua, i conferències amb escriptors i filòlegs de renom com Joan Fuster o Manuel Sanchis Guarner. La labor del Centre Excursionista d’Alcoi a favor de la natura i cultura autòctona ha estat reconeguda amb el Premi Cabanilles en 2000 i el Premi Joan Valls i Jordà en 2011.

Cal recordar que en les anteriors edicions, l’Ajuntament va donar el guardó a Joan Valls a títol pòstum en la categoria individual i a les Associacions de Veïns, col·lectivament, en la primera edició del 2016. En 2017, els guardonats van ser Roman de la Calle i Faula Teatre.

Font: Redacció./


ajualcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *