foradia camaraalcoi

“Pitjor del que estàvem amb el Govern del PP no podem estar”

• “Pitjor del que estàvem amb el PP, que ha estat robant al poble sense parar, no podem estar” • Els nostres entrevistats s'alegren del fet que s’hagen acabat les majories absolutes: “ara tot el que vulguen dur a terme haurà de ser debatut i consensuat amb la resta de partits"

Poques setmanes després de la configuració d’un nou Govern estatal sembla que s’albira una nova sensibilitat política que pot donar com a resultat un avanç en determinades qüestions.

D’una aplicació severa de l’article 155 de la Constitució hem passat a l’apertura del diàleg amb el Govern català. D’una consideració dels immigrants com a persones de segona a una actitud integradora. D’una televisió pública completament tergiversada a la possibilitat de fer un mitjà públic digne. D’una continuïtat de la història franquista a una revisió de la memòria. Del retrocés econòmic en sous, prestacions socials i pensions, entre altres, a una nova voluntat…

En aquestes matèries i algunes altres, el Govern del PSOE està diferenciant-se del seu antecessor. Encara és prompte per a valorar el nivell de canvi que portarà a terme, si és més estructural o superficial, més real o cosmètic. Però, fins que no es demostre el contrari, existeix la possibilitat de començar a donar solució a alguns dels reptes que n’hi ha per davant: la desigualtat econòmica, la precarietat, la crisi territorial, els drets de les dones, el canvi de model energètic i mediambiental…

Volem conéixer què opinen al respecte les nostres veïnes i veïns. Anem allà

Jordi, Cristian i Paula consideren que encara és prompte com per a poder jutjar i valorar el nou Govern del PSOE, però que “pitjor del que estàvem amb el PP, que ha estat robant al poble sense parar, no podem estar”.

De moment, el nou Govern ja ha activat algunes primeres mesures que marquen una nova sensibilitat, com l’acollida dels refugiats, la implementació de la sanitat pública universal, la pujada del salari mínim i la configuració d’un equip on les dones són majoritàries. No obstant això, “caldrà veure com continua evolucionant”.

Una cosa positiva de la nova situació política, des del punt de vista dels nostres entrevistats, és el fet que s’hagen acabat les majories absolutes dels partits polítics: “ara tot el que vulguen dur a terme haurà de ser debatut i consensuat amb la resta de partits, per tant les decisions seran millors”.

Font: Rodrigo Paños./

9octubre


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *