foradia subscriutegrat

Descobert a Ontinyent un pou medieval del segle XII

• El pou conté un dipòsit amb abundants materials ceràmics, com ara una vaixella domèstica • L’arqueòleg municipal incidia que “aquest descobriment podrà oferir molta informació sobre diferents aspectes de la vida dels que van ser poblador"


Descobert un pou medieval del segle XII al barri de La Vila d’Ontinyent. Concretament s’han descobert dos pous de planta circular, però d’un només queden algunes restes, mentre que l’altre conserva més d’un metre de profunditat, amb les parets de maçoneria.

El pou millor conservat contenia un dipòsit sedimentari amb abundants materials ceràmics i altres del moment de la seua amortització. Entre aquests materials, hi ha una vaixella domèstica, amb algunes peces senceres i moltes altres fragmentades.

El pou descobert sembla per a abastiment domèstic d’aigües netes (a diferència d’altre pou andalusí trobat a la plaça de la Vila, cap a 1990, que semblava d’aigües negres). La seua ubicació li permetria captar les aigües que s’escolaren, dipositant-se al seu fons, i que aprofitarien per a abastir el pati d’una casa medieval.

L’arqueòleg municipal, Agustí Ribera, incidia que “aquest descobriment podrà oferir molta informació sobre diferents aspectes de la vida dels que van ser pobladors de La Vila en aquell temps”.

El regidor de Patrimoni, Jaime Peris, destacava que aquest descobriment “és molt interessant, ja que aquests nous elements se sumen al patrimoni històric i cultural d’Ontinyent“.

Font: Redacció./


participalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *