foradia cdturisme

Remodelació de l’escala de l’església de Banyeres de Mariola

• 605 veïnes i veïns de Banyeres van decidir, mitjançant els pressupostos participatius, la remodelació de l’escala de l’església de Santa Maria • L’Ajuntament va promoure en concurs d’idees per al projecte, que finalment ha guanyat l’equip d’arquitectes encapçalat pel banyerenc Carlos Francés


En 2017, 605 veïnes i veïns de Banyeres van decidir, mitjançant els pressupostos participatius, la remodelació de l’escala de l’església de Santa Maria, construïda entre 1734 i 1752, i situada en la plaça Major de Banyeres.

L’Ajuntament va promoure en concurs d’idees per al projecte, que finalment ha guanyat l’equip d’arquitectes encapçalat pel banyerenc Carlos Francés, amb el projecte anomenat “De nou a l’essència”.

Segons descriu el projecte, el pla d’actuació passa per “reconstruir de nou l’escala d’accés a l’església amb esglaons de pedra calcària massissa amb un traçat que recorde a l’original i que enriquisca l’escala semicircular convexa mitjançant dos bancs semicirculars còncaus que integren l’escala amb la façana de l’església”. Es tracta d’una intervenció “delicada que conjuga l’aspecte patrimonial amb una visió modernitzadora de l’espai”.

Cal afegir que a Banyeres de Mariola, les festes patronals són en honor a Sant Jordi i l’església de Santa Maria ha sigut sempre un element central en la majoria dels actes, pel fet que és el nexe d’unió entre la plaça i l’església. I en concret, l’escala és un element important, ja que es transforma tant en una talaia des d’on veure com en l’escenari que ha de ser vist .

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *