Foradia subscriutegrat

Xixona arranca els dies previs a les seues festes amb el Dia del Senyal

• Dia del Senyal, la primera jornada oficial de festes prèvia a l'inici dels Moros i Cristians, que se celebraran del 18 al 20 d'agost • Amb els càrrecs festers: Leticia i María José Cerro, capitania cristiana, i Rocío García i Mercedes Soler, capitania mora.


Xixona ha celebrat el Dia del Senyal, la primera jornada oficial de festes prèvia a l’inici dels Moros i Cristians, que se celebraran del 18 al 20 d’agost. Durant la celebració, la música festera ha sigut la protagonista del carrer, convertint al municipi durant el cap de setmana del 21 de juliol en la capital festera de L’Alacantí.

La jornada es va iniciar amb la Diana, amb una processó en honor a un dels patrons del municipi, Sant Sebastià. Després de la missa del miracle en l’ermita el tradicional esmorzar popular, el matí es va tancar amb una desfilada de les filaes a ritme de pasdoble.

Els festers van continuar la jornada en les seues respectives kábilas. A la vesprada va tenir lloc la desfilada dels membres de la Federació de Sant Bartomeu i Sant Sebastiá, al costat dels càrrecs festers, amb capitania crisitana de la Canyeta (Leticia i María José Cerro) i Moros Grocs (Rocío García i Mercedes Soler). En finalitzar la desfilada es va descobrir el cartell anunciador de les festes.

La jornada va finalitzar a última hora de la nit, amb els festers recorrent l’avinguda principal del municipi al ritme de marxes mores i cristianes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *