foradia pressupostparticipatiualcoi

Noelia Álvarez, regidora de Festes de Castalla: “Hem de potenciar les nostres festes”

La nova regidora d’aquesta delegació a Castalla, Noelia Álvarez, ens parla sobre els preparatius de les properes celebracions. Combinar evolució i tradició és el seu principal objectiu pels propers quatre anys d’aquesta legislatura.

Aires nous arriben a Castalla. La reedició del pacte Ciudadanos-PSOE, amb 6 i 2 regidors, respectivament, ha permés la introducció de cares joves al govern municipal pels propers quatre anys. Noelia Álvarez porta un mes al front de la regidoria de Festes. “Hem de tindre clar que la gent jove ha de participar de les nostres celebracions”.

Formada com a tècnica superior en Administració i Finances, treballa en l’àmbit de la gestió de compres al sector privat. No obstant, l’experiència amb les festes la té, ja que ha desenvolupat la tasca de delegada de l’alcalde en aquest sentit. “Les institucions de la Festa han d’obrir les seues portes a la paticipació de la gent, sempre tenint en compte les tradicions”.

El seu objectiu, per tant, és clar: “Hem de potenciar les festes a Castalla”. Entre les novetats previstes, la reubicació de la fira que acull a l’estiu, que passa d’estar a les afores, al centre. “Així també volem treballar en la fira de Nadal; per a les festes de Vaca, l’últim ‘encierro’, el del diumenge, es celebrarà amb bous, com a altra de les novetats, i en un carrer amb edificis més alts, per poder gaudir-ne’n més”.

Per últim, Álvarez fa patent el seu compromís amb el municipi de Castalla.Aquest mes estic intentant començar a millorar tot el que he vist des de fora que era necessari”. I així desitja continuar, sempre esperant propostes de la resta de grups implicats, disposada a escoltar-los.

DEL 22 AL 30 D’AGOST, NOVENA A LA MARE DE DÉU DE LA SOLEDAT

Dia 22: Avinguda.

Dia 23: Caserna-Poliesportiu.

Dia 24: Ajuntament-Carrer Major.

Dia 25: Punta la Penya-Xorro.

Dia 26: Carrer Biar-Trinquet Vell.

Dia 27: Barri Eres.

Dia 28: Escoles.

Dia 29: Convent.

Dia 30: Centre població. (Dies laborables 19’30h. Dissabtes i festius 18’30h)

MOROS I CRISTIANS DE L’1 AL 4 DE SETEMBRE DE 2019
PROGRAMA D’ACTES

Dissabte 24 d’agost

EXALTACIÓ FESTERA

22.00h. EXALTACIÓ FESTERA, PRESENTACIÓ DELS ÀNGELS DE LA RODELLA I PREGÓ a càrrec de Kiko Juan Rodríguez a la Plaça Major.

Dissabte 31 d’agost

NIT DE L’OLLETA

21’00h: Entrada de les bandes oficials de música que intervindran en les Festes, sopar de comparses i desfilada per tota la ciutat.

Diumenge 1 de setembre

L’ENTRADA

12’00h: Rés de l’Àngelus, salutació de l’alcalde del M.I. Ajuntament. Seguirà una MASCLETÀ i, tot seguit, L’ARRANC de les Bandes de Música oficials que participaran en el Concurs d’Interpretació.

17’00h: ENTRADA DE MOROS I CRISTIANS, seguint l’itinerari tradicional.

22’00h: PROCESSÓ DE LA BAIXADA DE LA VERGE, que s’iniciarà a l’Ermita i acabarà a l’Església Parroquial. En aquest acte ancestral -embrió de les nostres Festes de Moros i Cristians-, la imatge serà acompanyada per les comparses disparant salves d’arcabusseria.

Dilluns 2 de setembre

PRIMER DIA DE TRONS

08’00h: Volteig general de campanes i DIANA.

09’00h: MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Cristià a l’Església Parroquial i el Bàndol Moro al Convent.

11’00h: Solemne MISSA MAJOR.

12’00h: DESFILADA AMB ALARDO D’ARCABUSSERIA. El Bàndol Cristià iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Moro ho farà des del Convent, per a confluir a la Plaça Major. A la conclusió de l’acte es procedirà a la BALLADA DE BANDERES.

17’00h: GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les comparses de Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran a la Plaça Era dels Cavalls, confrontant els Bàndols. Les comparses de Pirates, Maseros i Moros Vells començaran des del Portal d’Onil, també confrontant els Bàndols. Aquests dos itineraris confluiran a la Plaça Major i davant de la Casa del Fester tindrà lloc L’AMBAIXADA DEL MORO i la pèrdua del castell per part del Bàndol Cristià.

21h: PROCESSÓ DEL PASSEIG de la nostra Patrona, la Santíssima Mare de Déu de la Soledat amb la participació de totes les comparses.

Dimarts 3 de setembre

DIA DE L’OFRENA

8’00h: Volteig general de campanes i DIANA.

09’00h: MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’Església Parroquial i el Bàndol Cristià al Convent.

11’00h: Solemne MISSA MAJOR.

12’30h: DESFILADA INFANTIL des de l’avinguda República Argentina fins a la Plaça Major. Finalitzada la desfilada, es procedirà a la BALLADA DE BANDERES pels capitans infantils.

19’00h: OFRENA DE FLORS. Desfilada de totes les comparses que, seguint l’itinerari tradicional, finalitzarà al temple Parroquial amb la tradicional Ofrena de flors a la nostra EXCELSA PATRONA.

Dimecres 4 de setembre

SEGON DIA DE TRONS

08’00h: Volteig general de campanes i DIANA.

09’00h: MISSA DE COMPARSES. El Bàndol Moro a l’Església Parroquial i el Bàndol Cristià al Convent.

11’00h: Solemne MISSA MAJOR.

12’00h: DESFILADA amb Alardo d’arcabusseria. El Bàndol Moro iniciarà l’Alardo des de l’Església i el Bàndol Cristià ho farà des del Convent, per a confluir a la Plaça Major. A la conclusió d’aquest acte es procedirà a la BALLADA DE BANDERES. Tot seguit tindrà lloc la VOLTA DE CAPITANS, presentació dels capitans de l’any pròxim, desfilant amb alardo d’arcabusseria i acabant aquest amb la BALLADA DE BANDERES pels nous Capitans.

17’00h: GUERRILLA, simulacre de combat entre Moros i Cristians. Les comparses de Pirates, Maseros i Moros Vells començaran a la Plaça Era dels Cavalls, confrontant els Bàndols. Les comparses de Cristians, Mariners, Moros Grocs i Mudèjars començaran des del Portal d’Onil, també confrontant els Bàndols. Aquests itineraris confluiran a la Plaça Major i davant de la Casa del Fester tindrà lloc L’AMBAIXADA DEL CRISTIÀ i la pèrdua del castell per part del Bàndol Moro.

21h: PROCESSÓ DE LA PUJADA. Des de l’Església Parroquial, autoritats, comparses i Bandes de Música, partiran en solemne processó de comiat a la nostra Excelsa Patrona. Arribada la comitiva a la Placeta del Carreter, s’efectuarà el CANT DE L’ADÉU.

Dijous 5 de setembre

21’30h: Extraordinari CASTELL DE FOCS ARTIFICIALS, com a colofó a estes meravelloses FESTES DE MOROS I CRISTIANS DE CASTALLA.

Font: Marta Gisbert./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *