foradia subscriutegrat

Elena: “sóc de Villena i crec que és important tindre un mitjà públic en valencià”

• L’Acord del Botànic, un pacte de Govern entre el PSOE i Compromís, amb el suport de Podem des de fora del Govern, ha propiciat canvis significatius • “Jo sóc de Villena i crec que és important tindre un mitjà públic que parle en valencià”

En maig del 2015 el País Valencià va viure un moment de canvi històric: de la fosca etapa vinculada al desmantellament dels serveis públics, al clientelisme, la corrupció i a la construcció de projectes faraònics que van enriquir als més rics vam passar a una etapa política on s’ha demostrat que les coses es poden fer d’altra manera.

Aquest canvi va ser propiciat gràcies a l’Acord del Botànic, un pacte de Govern entre el PSOE i Compromís, amb el suport de Podem des de fora del Govern, que ha propiciat canvis significatius. El primer d’ells: la imatge que el País Valencià emet cap a fora ja no és negativa: el Govern valencià ha deixat de ser el protagonista dels telediaris i de les notícies per la corrupció.

També cal assenyalar, entre altres: la creació de la renda social d’inclusió, l’eliminació del copagament dels medicaments, l’apertura d’una radiotelevisió pública en valencià, la millora dels serveis a les persones amb algun tipus de dependència, els serveis educatius i sanitaris, el foment de valors com la diversitat…

Volem saber quina és la percepció que té la gent del carrer sobre aquests temes: el balanç general és positiu o negatiu? Ens ho comenten ells mateixos.

Elena estudia Il·lustració a l’EASD mentre que treballa com a cambrera. Quan li preguntem si pensa que hi ha hagut una millora al País Valencià des del canvi de Govern del 2015 ens respon que depén de a quina família li preguntes, “encara queden moltes famílies que no han pogut superar la crisi del 2008”.

La nostra entrevistada és un dels tantíssims testimonis dels joves afectats per un sistema laboral temporal i precari: “he estat treballant des dels 16 anys fins als 21 sense que em férem cap tipus de contracte, per sort ara m’han fet el primer”.

Per altra banda, això no obstant, considera que el canvi de Govern que va haver-hi en 2015 al País Valencià sí que ha aportat algunes millores interessants, per exemple posa en valor la creació d’À Punt: “jo sóc de Villena i crec que és important tindre un mitjà públic que parle en valencià

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *