Foradia subscriutegrat

Castalla compta amb una nova subestació elèctrica

• L’objectiu és el de millorar l'abastament elèctric de les empreses i evitar la saturació que patia la subestació d'Ibi. • El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, ha destacat que "aquest projecte era una reivindicació històrica.


Castalla compta amb una nova subestació elèctrica, situada al polígon industrial de Bastà. L’objectiu és el de millorar l’abastament elèctric de les empreses i evitar la saturació que patia la subestació d’Ibi.

Fins ara, la Foia de Castalla es proveïa de la subestació elèctrica d’Ibi. En els últims anys, l’elevat creixement de la demanda elèctrica associat fonamentalment al sector industrial, ha provocat problemes de saturació, el que obliga a haver de construir noves infraestructures elèctriques dotant-les de major capacitat amb la finalitat de donar resposta a la saturació existent i la manca de potència suficient en l’alimentació elèctrica.

Aquesta subestació funcionarà a ple rendiment a partir de setembre i es complementarà amb una segona subestació.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “aquest projecte era una reivindicació històrica, que havien sol·licitat de forma infructuosa durant els últims deu anys tant els empresaris com els ajuntaments de la comarca“, i que, per això, el desbloqueig d’aquest projecte que portava paralitzat des del 2012 va ser “un dels primers compromisos i objectius que ens vam marcar en arribar a la conselleria d’Economia“.

Per a Climent, “es tracta d’un projecte vital per al desenvolupament industrial, davant la situació actual de saturació i la manca de potència suficient en l’alimentació elèctrica, que perjudicava les empreses i indústries de la zona, al impedir el seu creixement“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *