foradia subscriutegrat

Un servei gratuït d’atenció a malalts de càncer i familiars de Xàtiva i comarca

• Una iniciativa que surt de l’acord de col·laboració pres entre l'Ajuntament i l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC). • “Un punt de trobada per resoldre dubtes i problemes sense necessitat de desplaçar-se a València”.


Xàtiva prepara la creació d’un servei gratuït d’atenció psico-oncològica per a malalts de càncer i familiars, amb atenció psicològica individual i grupal. Una iniciativa que surt de l’acord de col·laboració pres entre l’Ajuntament i l’Associació Espanyola contra el Càncer (AECC).

El servei, ubicat a la casa del carrer Engai, va destinat a la població de Xàtiva i comarca, coincidint amb el territori que abraça l’àrea de cobertura de l’hospital Lluís Alcanyís. La presidenta de l’assemblea local de l’AECC, Consuelo Boluda, ha exposat que volen que aquest servei siga “un punt de trobada per resoldre dubtes i problemes sense necessitat de desplaçar-se a València”.

El servei estarà disponible a partir de la setmana que ve en les dependències del departament de Benestar Social. Els dimarts de matí es prestarà consulta psico-oncològica. Per a les atencions individuals, cal demanar cita prèvia telefonant al 96 339 14 00. I tots els dimecres de matí es prestarà assessorament a tota persona que ho requerisca, sense necessitat de demanar cita prèvia. A més, el segon dimecres de mes, una treballadora social prestarà assessorament en matèria de sol·licituds d’ajudes i altres tràmits.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha posat de manifest que “és important utilitzar tots els espais municipals disponibles per treure’ls el major rendiment possible amb aquest objectiu de millorar la situació de persones que es troben en aquestes situacions”.

Al seu torn, el tècnic coordinador de Juntes Locals d’AECC, Sergio Sahuquillo, ha destacat la gratuïtat del servei i ha afegit que “cal agrair la solidaritat de tota la província de València que permet acostar els recursos a la població”.

Finalment, la psico-oncòloga responsable del servei, Montiel Chelet, ha manifestat que “ha sigut molt important trobar un espai fora de l’àmbit de l’hospital per dos motius: per evitar dificultats en els desplaçaments a València i per un augment en la demanda d’aquest servei que produïa una saturació quant a la limitació de l’espai físic disponible a l’hospital”.

Font: Redacció./


terra

animalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *