foradia cdturisme

Jordi Botella i Néstor Novell són la ‘mà del futur’

• Els salons del Centre Cultural Ovidi Montllor d'Alcoi ens van omplir en una emotiva celebració • L’alcalde d'Alcoi, Toni Francés, feia el tret d'eixida a la primera cita d’aquests palmells

Els salons del Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi ens van omplir en una emotiva celebració la dels ‘Palmells 2018, mà de futur’, on s’ha reconegut la Cultura de les valencianes i els valencians a través de l’aportació de dues trajectòries professionals destacades, la de Jordi Botella i Nèstor Novell.

Amb la interpretació de ‘la Muixeranga’ l’himne dels valencians s’obria l’acte els ‘Palmells 2018, mà del futur’. Ferran Mora i Pau Anduix a la dolçaina, i tabaleter Víctor Cruz. Del grup de rock valencià Tankats. A continuació, el cantautor alcoià Jordi Gil va emocionar la sala Ovidi Montllor amb la interpretació de la cançó ‘Sirena de Llibertat’.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, feia el tret d’eixida a la primera cita d’aquests palmells, presentada per Ester Jordà. Ho feia amb paraules d’enhorabona per a Jordi Botella i Nèstor Novell per la seua trajectòria i pel reconeixement amb els “Palmells, mà del futur”. Va destacar, a més, la necessitat d’impulsar la capitalitat cultural d’Alcoi en les comarques centrals valencianes.

Tot seguit, Toni Francés va donar l’enhorabona pel 31 aniversari al periòdic de l’Alcoià i les comarques centrals valencianes, El Gratis, del qual va elogiar la seua professionalitat i l’ús del valencià com a vehicle de transmissió.

Rodrigo Paños, després de valorar el treball i potencial dels mitjans de comunicació locals i comarcals en un context de desinformació mediàtica generalitzada, presentava la trajectòria de l’economista i professor Nèstor Novell i el seu compromís amb la realitat territorial de les comarques centrals valencianes. I destacava el seu nou llibre “Nou viatge pel País Valencià” com un manual de referència per conéixer el territori.

Antoni Miró, qui aquests dies ha gaudit d’un notable èxit per la seua exposició a les Marines a València, va lliurar el ‘Palmell, mà del futur’ l’escriptor, que en un excepcional discurs d’agraïment va tenir present el vincle d’anys entre els gandiencs i els alcoians.

Josep Sou, per la seua banda, va dedicar un text amb suggeriments i emocions sobre el filòleg Jordi Botella, per la seua llavor en la direcció del Centre Cultura d’Alcoi durant més de 15 anys i per establir la Mostra de Teatre d’Alcoi com a referent al País Valencià. Josep Sou va donar a Jordi Botella el ‘Palmell, mà del futur’. L’escriptor Jordi Botella va expressar que els alcoians tenim un valor afegit amb la Cultura.

A continuació va tornar la música del cantautor alcoià Jordi Gil, que en aquesta ocasió va interpretar una cançó que va escriure fa uns anys per a Jordi Botella.

Finalment, posant un punt final dolç i amé, va actuar el grup de Sofia Moltó, Josep Maria Gadea, Joan Mateo, interpretant una versió de Bob Dylan ‘El temps estan canviant’, i un poema d’Ausias March amb música de Raimón ‘Veles e vents’.

Recordar que la Càtedra Antoni Miro ha participat en la creació dels ‘Palmells 2018, mà del futur’ que són un nou reconeixement a la Cultura dels valencians. Els “Palmells, mà del futur” que s’han lliurat són unes escultures d’Antoni Miró modelades l’any 1977 tornades a reproduir 41 anys després, i que donen el nom a aquests reconeixements.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *