foradia pressupostparticipatiualcoi

Les societats musicals d’Alcoi rebran una bonificació del 95% de l’IBI

• Aquesta bonificació es fa possible després que la Conselleria d’Educació declarara la tradició musical valenciana Bé d'Interés Cultural (BIC) • “Des de Compromís pensem que Alcoi ha de fer aquest esforç per defensar les nostres bandes, que son part integrant del nostre ADN cultural i social”


Les societats musicals d’Alcoi seran bonificades amb el 95% del pagament de l’Impost de Béns Immobles a partir del 2019. Així ho comunica Compromís Alcoi, formació política de la qual ha eixit la proposta.

Aquesta bonificació es fa possible després que la Conselleria d’Educació declarara la tradició musical valenciana, concretada en les societats musicals, Bé d’Interés Cultural (BIC), en maig d’aquest mateix any.

“Des de Compromís pensem que Alcoi ha de fer aquest esforç per defensar les nostres bandes, que son part integrant del nostre ADN cultural i social”, afirma el regidor de Compromís Màrius Ivorra, qui contempla aquestes bonificacions com una manera d’agrair el treball i l’aportació cultural de les societats musicals, “imprescindible a les nostres tradicions i manifestacions festives”.

La declaració BIC aplicada a les societats musicals obri també la possibilitat que reben ajudes a la construcció, adquisició i reparació dels seus actius. També a la facilitació de locals públics per a desenvolupar la seua activitat, la creació de programes de protecció, recuperació i digitalització d’arxius, la generació d’instruments financers fàcils d’assimilar per al col·lectiu o el suport per a certàmens, festivals i beques.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *