foradia barnasants

Podem demana mesures i recursos al govern municipal davant les ensulsides d’edifics al centre d’Alcoi

Podem exigeix deixar de banda les excuses i treballar de valent per la rehabilitació del centre històric que ajude a revertir el seu deteriorament

Les últimes ensulsides d’idificis vells, cinc inmobles en total i tots de propietaris particulars, són els efectes que ha produït la tempesta “Glòria”. I que va causar la mort d’una dona, de setanta-cinc anys, una veïna del quart pis de l’edifici número 8 del carrer Sant Agustí, un edifici que havia passat la Inspecció Tècnica d’Edificis.

Podem proposarà que s’incrementen els recursos del departament corresponent “per facilitar el seguiment i assessorament als propietaris dels edificis de més de cinquanta anys que hagen de passar la ITE. És imprescindible”, estarà damunt de la taula per a l’aprovació del Pressupost Municipal del 2020.

A més demanen al Govern Municipal del PSOE “que s’investigue en profunditat les possibles causes de l’ensorrament perquè ens preocupa que, en un edifici que havia passat la ITE, passe això” i que “es detecte així el que ha fallat i es puga garantir la seguretat ciutadana”, afirma el portaveu de Podem, a l’Ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago.

Cal recordar que des de l’any 2000 els propietaris de l’immoble de més de cinquanta anys estan obligats a passar la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), ara anomenada Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE), per garantir un bon estat.

Així mateix Podem recorden que “es revisen els paràmetres tècnics de la ITE i s’actualitze l’ordenança municipal” per evitar aquestes situacions, “sobretot ara que aquests tipus de temporals cada vegada tindran més freqüència i més virulència a causa del canvi climàtic.”

I per això, és necessari que el govern municipal del PSOE, “redoble recursos i esforços al departament corresponent de l’Ajuntament amb l’objectiu de facilitar-los el seguiment de les inspeccions tècniques d’edificis i garantir que aquestes situacions no es tornen a repetir.”

Finalment anyadeix que “hem de deixar de banda les excuses i treballar de valent per la rehabilitació del centre històric de la ciutat a través d’una col·laboració efectiva entre administracions i propietaris que ajude a revertir el seu deteriorament”.

Font: Redacció./

bombersvalencia


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *