foradia camaraalcoi

Treballs de conscienciació de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives

• Més de mil joves de les comarques de l’Alcoià i el Comtat s’han beneficiat durant enguany dels serveis de la UPCCA • Entre altres treballs, s'han realitzat programes i tallers preventius en diferents centres les comarques


Més de mil joves de les comarques de l’Alcoià i el Comtat s’han beneficiat durant enguany dels serveis de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), gestionada per la Fundació AEPA.

Entre les tasques d’aquest organisme destaquen: l’oferiment d’informació, orientació, assessorament i prevenció del consum de drogues i altres conductes addictives; i la promoció d’activitats, programes i campanyes de prevenció de les addiccions en l’àmbit escolar, familiar i comunitari, elaborant i difonent programes i activitats de prevenció.

Durant enguany, s’han realitzat programes i tallers preventius en diferents centres les comarques, entre els quals destaquen els relacionats amb el consum d’alcohol, cànnabis, joc patològic, noves tecnologies, conducció i consum de substàncies.

També s’han dut a terme campanyes de prevenció comunitària, com les realitzades pel Dia Mundial Sense Tabac i la campanya de consum responsable d’alcohol.

S’ha treballat, per altra banda, amb aproximadament 250 menors en les escoletes d’estiu, desenvolupant programes i tallers de foment dels hàbits saludables. I en l’àmbit individual i familiar s’ha atés al voltant de vint casos al llarg de l’any. S’han desenvolupat també treballs de divulgació a les xarxes socials i la ràdio.

L’activitat de la UPCCA d’aquest nou curs ja està programada i en marxa amb la intenció de seguir treballant i fer que les campanyes de prevenció de conductes addictives arriben a la quantitat més gran de joves possible.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *