lasarga subscriutegrat

Els precursors del Karate a Alcoi es reencontren

• Són 40 els anys que han passat des que es va instal·lar el primer 'dojo' a Alcoi, un dels primers gimnasos de l'especialitat a tot el País Valencià • D’allí van eixir molts mestres del karate, entre ells, Juan Antonio Blanco, José Aguilar (Pepi), Àngel Alvado, José Luís Ortiz, Nèstor Gisbert, José Luís Colomina i José Valero.

Els precursors del karate a Alcoi es van trobar, junt amb antics alumnes i amants del karate, a l’Àgora d’Alcoi per a recordar com van ser els inicis d’aquest art marcial a Alcoi.

Són 40 els anys que han passat des que es va instal·lar el primer ‘dojo‘ a Alcoi, un dels primers gimnasos de l’especialitat a tot el País Valencià, a càrrec del mestre José Luis Ortiz. Un punt fonamental no a soles per a la consolidació del karate i la seua filosofia a Alcoi, sinó també un punt d’expansió cap als pobles i municipis del voltant.

En ell van entrenar centenars de persones durant la seua trajectòria en actiu, que va durar fins a l’any 85. I d’allí van eixir molts mestres del karate, entre ells, Juan Antonio Blanco, José Aguilar (Pepi), Àngel Alvado, José Luís Ortiz, Nèstor Gisbert, José Luís Colomina i José Valero.

A partir d’ací, Alcoi es va convertir en un punt irradiador del Karate per diversos pobles i municipis del voltant. Per exemple, Juan Antonio Blanco va anar a difondre el seu aprenentatge a Ibi, José Aguilar a Castalla, Àngel Alvado a Ontinyent, Nèstor Gisbert a Villena, José Luís Colomina a Albaida i Ontinyent… A Alcoi es va quedar, per exemple, José Valero.

Tot gràcies a la influència de les filosofies orientals que van vindre a occident a través de pel·lícules com Kung-fu. En aquest sentit, aquests esportistes es poden considerar pioners, ja que en l’actualitat les filosofies orientals estan aplicant-se a molts aspectes relacionats amb el nostre benestar físic i mental, com són la psicologia i la medicina.

I és que el karate és un esport que busca enriquir no a soles la part física sinó també la part anímica, emocional i espiritual de l’ésser humà. Aquest art marcial comprén una forma de viure on destaquen els valors de la superació, l’harmonia amb la natura, la humilitat, la disciplina, el respecte, la solidaritat i els bons sentiments.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *