foradia cdturisme

Crònica taula redona ‘El món d’Antoni Miró’ a l’IVAM

• Recentment, va tindre lloc en la sala d'actes de l'IVAM una taula redona titulada "El món d'Antoni Miró" • L'exposició continuarà exposada fins al 30 de desembre de 2018, la qual seguirà dinamitzant-se paral·lelament amb itineraris específics de cada sèrie

Recentment, davant dels últims moviments i esdeveniments culturals promoguts pel pintor alcoià Antoni Miró en la ciutat de València, va tindre lloc en la sala d’actes de l’IVAM una taula redona titulada “El món d’Antoni Miró” com a part de les activitats addicionals programades per la seua recent exposició “Antoni Miró a La Base”, enclavament de l’antic hangar de la seu Alinghi i nou espai cultural habilitat pel gestor de la Marina de València, Consorci València 2007.

L’artista inaugura la reobertura d’estes instal·lacions explorant les possibilitats expositives de les seues quatre sales amb un muntatge compositiu cridaner i colossal, en el que presenta un gran nombre d’obres procedents de les seues sèries NUS I NUES, SUITE HAVANA, COSTERES I PONTS, MANI-FESTA, PERSONATGES, BURKA-POLÍPTIC i la polèmica sèrie SUITE ERÒRICA GREGA, descrites pel comissari Fernando Castro qui encara no podent estar present, va intervindre en vídeo com a preàmbul del debat, explicant el motiu de l’exposició i recordant la publicació del catàleg.

A partir d’ací, i davall la mediació del coordinador general de l’exposició referent Nèstor Novell, els participants invitats, el director de l’IVAM Josep Miquel G. Cortés i els crítics d’Art Wences Rambla i Josep Sou, fidels seguidors de la trajectòria artística de Miró, van exposar les seues opinions sobre el prolongat treball de l’artista i la seua dedicació a la professió que representa. La passió que, com deien, es reflectix en la seua vida i obra, va obrir el discurs cap a l’anàlisi de la seua tècnica, la seua insistència en la producció de sèries, la varietat de temàtiques politico-socials abordades i el seu enquadrament dins d’un moviment pictòric tradicional valencià.

No va poder faltar, com a acte de clausura, la transgressora performance poètica de Josep Sou “Prohibit Prohibir” que, com de costum, no va deixar indiferent als espectadors assistents a l’acte.

L’exposició continuarà exposada fins al 30 de desembre de 2018, la qual seguirà dinamitzant-se paral·lelament amb itineraris específics de cada sèrie exposada, dirigits per Clario. Recursos Lúdico-educatius., per a grups des de primària fins a famílies i majors baix reserva prèvia. Així mateix, el 2 de desembre està prevista la presentació del disc “Pintura Musicada Antoni Miró” en el que Júlia, Pau Alabajos, Miquel Gil, Mireia Vives & Borja Penalba, Mara Aranda, Feliu Ventura, el Diluvi, Lu Rois i Cesk Freixas rendixen homenatge al pintor amb noves cançons inspirades en els seus quadres.

Font: Andrea Brotons./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *