foradia aproop

La propera Mostra de Teatre comptarà amb més pressupost que mai

La fira aconsegueix una subvenció del Ministeri de Cultura de 14.000 euros mitjançant el programa de Difusió del Teatre en fires i festivals de l’INAEM.

Mostra Teatre

La Mostra de Teatre 2015 ha aconseguit una subvenció del Ministeri de Cultura de 14.000 euros mitjançant el programa de Difusió del Teatre en fires i festivals de l’ Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM). Es tracta de la major aportació del Ministeri a la Mostra en tota la trajectòria de la fira alcoiana, després d’haver recuperat l’any anterior la inclusió en aquestes ajudes.

Les ajudes directes amb les quals també ha comptat la Mostra, l’any passat i enguany, ha estat com l’associada a la Coordinadora de Fires participant en diferents programes interautonòmics patrocinats pel Ministeri i destinat a les fires d’àmbit estatal. I per altra banda, la renovació del conveni amb la Diputació d’Alacant ha permés mantenir la participació de la corporació provincial en 6.000 euros. A això cap sumar, per últim, una col·laboració de la Universitat d’Alacant per import d’altres 1.500 euros.

L’organització de la Mostra considera que el creixement experimentat en les últimes edicions, la del XXV aniversari especialment, quant a programació, varietat de gèneres i procedències geogràfiques, la repercussió de les accions de promoció sectorial que ha incorporat, junt amb la presència permanent als fòrums de discussió professional i d’intercanvi, han estat claus per aconseguir els suports institucionals.

L’Ajuntament espera la immediata resolució de la convocatòria anual d’ajudes per part de la Conselleria de Cultura valenciana, per a les quals s’ha completat l’expedient en temps i forma i que, junt amb els ingressos de taquilla, equilibra l’estat de comptes d’aquesta important cita del teatre valencià a Alcoi.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *