foradia subscriutegrat

La comèdia ‘Separeu-vos junts’ de La Dependent recorre el territori valencià

• Una obra escrita per Gemma Miralles, i amb música de Carles Chiner, que recrea situacions que poden viure els xiquets quan els seus pares se separen. • En ella es posa el focus en Júlia, una xiqueta que està en mig del procés, representada per l’actriu alcoiana Natalia Nadal

La companyia de teatre La Dependent està representant per tot el territori valencià la seua última comèdia, ‘Separeu-vos junts’. Una obra escrita per Gemma Miralles, i amb música de Carles Chiner, que recrea algunes de les situacions que poden viure els xiquets quan els seus pares se separen.

En ella es posa el focus en Júlia, una xiqueta que està en mig del procés, representada per l’actriu alcoiana Natalia Nadal (que s’ha format a l’Escola de Teatre d’Alcoi). Júlia pensa que si els seus pares s’han de separar han de fer-ho amb trellat i criteri.

Tal com ens va comentar recentment Joanfra Rozalén, gerent de la companyia, aquesta representació “es posa en la perspectiva de les criatures que es troben en mig de processos de separació, perquè realment elles són les víctimes. Inicialment la xiqueta pensa que es poden reconciliar els seus pares però després es dóna compte que és impossible. A partir d’ací s’inventa coses perquè tots isquen beneficiats. I cadascú ja farà la seua vida”.

També es posa l’atenció en els adults. “Quan es produeix una separació l’odi, el ressentiment, la ràbia i la por (emmascarada en altres emocions) poden apareixen sense control. Les persones s’agafen als ‘egos’, es posen una carassa inflexible per protegir-se del dolor que senten, però que òbviament això genera més infelicitat, culpa i insatisfacció. Impedeix anar adaptant-se a les circumstàncies. És per això que hauran d’aprendre que l’amor i la comprensió és l’únic camí possible per donar estabilitat a la seua família i a ells mateixos”.

Pel que fa a la recepció de l’obra per part del públic, està sent, en paraules de Joanfra, “molt bona: les comèdies són en principi molt difícils de fer, però després la gent s’ho passa molt bé. Estem molts satisfets del treball”.

La Dependent va començar la gira a començ d’octubre. Des de llavors han actuat a Alacant, Puçol, Nules, Carcaixent, Onda, Banyeres… La pròxima cita serà el dia 14, a la Cloenda del Certamen del Teatre Vila de Mislata. D’ací al mes de maig, duran a terme la representació en moltes altres localitats. Entre elles: el 19 de gener a Almussafes, el 25 a Canals, el 8 de febrer a Alzira, el 9 a Sueca, 15 a l’Alcúdia, el 16 a Vila-real, el 23 a Alboraia i el 24 a Benifaió.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *