foradia subscriutegrat

Ja són 180 els alumnes inscrits al concurs de creació literària ‘Ficcions’

• Podran continuar inscrivint-se tots els estudiants entre 14 i 18 anys que vulguen fins al 5 de febrer • Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador

Des que es van obrir les inscripcions per participar al concurs de creació literària ‘Ficcions’, l’11 d’octubre, ja s’han inscrit un total de 188 alumnes de 29 centres educatius del País Valencià. Podran continuar inscrivint-se tots els estudiants entre 14 i 18 anys que vulguen fins al 5 de febrer a través de la seua pàgina web

L’objectiu principal del concurs ‘Ficcions, l’aventura de crear històries’, creat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), és el d’impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants. Així com fomentar l’escriptura i la literatura en valencià.

Prenent cinc inicis de novel·la (Curial e Güelfa- anònim-; La felicitat d’un pollastre a l’ast de Marta Soldado, Les paraules ferides de Jordi Sierra i Fabra, la Bruixa de Camilla Läzkberg: Estudi en lila de Maria Antònia Oliver), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega. Els alumnes podran participar tant individualment com en grup de fins a tres persones.

Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador. El segon premi serà un iPod Touch i els guanyadors territorials rebran com a reconeixement de la millor història de cada zona un reproductor mp3. A més, també es premiarà el treball dels professors més motivadors de cada territori amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar i/o esmorzar inclòs.

En la darrera edició van participar-hi més de 3.500 estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CFGM de Catalunya, Illes Balears i País Valencià provinents de més de 300 centres educatius. Són xifres que any rere any se superen, un fet que volem agrair tant a la participació dels alumnes com a la motivació del professorat.

El jurat està format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació serà l’encarregat d’escollir els guanyadors i els finalistes. Es valorarà la qualitat literària dels textos, la coherència argumental i l’originalitat de les històries. La segona quinzena del mes d’abril es publicaran els noms dels finalistes, i al mes de maig es farà l’entrega de premis i diplomes en diversos actes arreu dels territoris de parla catalana (Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona).

L’AMIC vol donar continuïtat a aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària. L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació representa a 328 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *