foradia mediambient

L’espectacle de Sol Picó ret homenatge als refugiats que fugen de la guerra i la misèria

• Un homenatge a les més de 16.000 persones mortes que intenten travessar el mar Mediterrani • ‘Halab’ contribueix, d’aquesta manera, a conscienciar a la població d’un problema global que requereix una solució humanitària urgent.

Sol Picó ha dedicat el seu últim espectacle, ‘Halab’, a retre homenatge a les més de 16.000 persones mortes que intenten travessar el mar Mediterrani per a fugir de la misèria i la guerra: dansa contemporània i expressió corporal al servei de la denúncia i el compromís social.

A través de ‘Halab’, nom que rebia antigament la ciutat d’Alep a Síria, Sol Picó ha volgut denunciar una tragèdia humanitària que compta amb la complicitat de màfies i una Europa que està blindant les seues fronteres de manera insolidària.

En el hall de l’IVAM-CADA Alcoi s’ha representat l’obra, tan compromesa com emocionant, ha sigut interpretada, a més de la ballarina alcoiana, per 20 estudiants de dansa, i coreografiada amb música en directe de Pere Jou. ‘Halab’ contribueix, d’aquesta manera, a conscienciar a la població d’un problema global que requereix una solució humanitària urgent.

La creació de ‘Halab’, reconeguda amb el premi ‘Sismo en familia’, ha comptat amb la col·laboració de Proactiva Open Arms, organització no governamental que dedica els seus esforços a ajudar als refugiats que han de viure situacions tan injustes.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *