foradia pressupostparticipatiualcoi

Un 8 de Març històric: milers de persones s’alcen a Alcoi per una societat més igualitària

• La Plaça d’’Espanya d’Alcoi s’ha omplit de gom a gom d’homes i dones manifestant la seua voluntat per una societat més igualitària • D’aquesta manera, Alcoi se suma als centenars de concentracions d'un 8 de Març històric.


La Plaça d’Espanya d’Alcoi s’ha omplit de gom a gom d’homes i dones manifestant la seua voluntat per una societat més igualitària. Tot seguit s’ha realitzat una marxa multitudinària. D’aquesta manera, Alcoi se suma a les centenars de concentracions d’un 8 de Març històric que s’han dut a terme simultàniament pels municipis, no a soles espanyols sinó també d’altres molts països.

La conscienciació feminista avança a la nostra societat. Una conscienciació necessària perquè les dones tinguen el mateix tracte, drets i oportunitats en tots els àmbits de la realitat: laboral, social, familiar, econòmic, en la llar…

Al mateix temps, una part de la societat es resisteix a caminar cap a aquesta igualtat: els nombrosos casos de violències masclismes dels darrers anys són una prova ben clara d’aquest fet. Però també les xifres d’aturats, les pensions, el treball no remunerat, els càrrecs de poder i el sou de mitjana, àmbits tots aquests on les dones són les el col·lectiu més perjudicat.

Per tots aquests motius, el Dia de les Dones del 2018 ha sigut excepcional, un esdeveniment històric que pot significar un avanç cap a l’organització d’un moviment que aconseguisca implantar una cultura i unes regles socials més igualitàries.

Tal com expressa el manifest llegit a la Plaça per part del col·lectiu 8 de Març i Dones: “la vaga feminista no s’acaba el 8 de Març: seguirem fins aconseguir el món que volem”.

Font: Rodrigo Paños./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *