foradia pressupostparticipatiualcoi

Trobada dels centres escolars d’Alcoi contra l’assetjament escolar

• I és que l'assetjament escolar, també conegut com ‘bullying’, és un dels problemes actuals que més preocupen, tant als centres educatius com a les famílies • Es tracta d’una iniciativa que ha dut a terme l’Ajuntament d’Alcoi per a fomentar la prevenció, tractament de l'assetjament escolar i la formació

Primera Trobada a Alcoi de Mediadors als Centres Escolars. Ha tingut lloc al Centre Cervantes Jove i ha sigut desenvolupada pels alumnes del Cicle Superior d’Integració Social del CIP FP Batoi. En ella han participat alumnes de diferents centres: Salesianos San Vicente Ferrer; La Presentación; IES Pare Vitoria; IES Andreu Sempere; José Arnauda; Santa Ana i Sagrada Familia, acompanyats del seu professorat.

Es tracta d’una iniciativa que ha dut a terme l’Ajuntament d’Alcoi per a fomentar la prevenció, tractament de l’assetjament escolar i la formació a alumnes, professors i famílies en temes de convivència a les aules. Les activitats formatives continuaran els pròxims mesos amb una activitat per a tot el professorat també a través del CEFIRE.

I és que l’assetjament escolar, també conegut com ‘bullying’, és un dels problemes actuals que més preocupen, tant als centres educatius com a les famílies. Lluitar contra la violència i la conflictivitat des de l’àmbit educatiu ha sigut un dels objectius del Govern d’Alcoi. Ho ha fet, per exemple, amb la posada en marxa de l’aula PI, on es treballa transversalment des de diferents disciplines com la psicologia per a l’educació i integració d’aquest alumnat. També amb la Comissió contra l’Assetjament escolar, que treballa en la formació i prevenció, així com en la creació de mecanismes d’actuació conjunta davant d’un possible cas d’assajament.

Segons el regidor d’Educació, Alberto Belda, “estem molt contents perquè han participat 74 alumnes de 7 centres educatius de la ciutat dinamitzats pels alumnes de Formació Professional de Batoi creant molt ambient de convivència entre ells, destacant la posada en comú de les diferents accions en l’àmbit de mediació que fan en cada centre, convertint-se en una jornada molt enriquidora per a tots ells”

Font: Redacció./


turistalcoi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *