foradia elgrat

Rebeca Torró: “en Ontinyent estem molt il·lusionats amb el Pla d’Acció Territorial”

· “El PAT té grans objectius i creiem que és la ferramenta necessària per a contribuir a la millora de la cohesió territorial de la Comunitat Valenciana”. · Servirà per a “ajudar molt a impulsar la nostra ciutat, perquè permetrà crear sinergies interessants entre els diversos municipis i comarques”.

La conselleria d’Habitatge, Obres públiques i Vertebració del Territori va presentar recentment l’esborrany del Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals. Aquest es constitueix com a una eina que vol superar els àmbits d’actuació locals per a avançar cap a una col·laboració dels municipis, sectors empresarials i socials que formen part de les Comarques Centrals Valencianes (l’Alcoià, el Comtat, la Safor, la Costera, la Vall d’Albaida, la Marina Alta, la Marina Baixa i la Canal de Navarrés).

Hem volgut consultar als alcaldes i autoritats locals dels grans municipis de les Comarques Centrals perquè valoren aquest projecte i els beneficis i possibilitats que planteja de cara al desenvolupament del territori i de tots els seus sectors.

El PAT té grans objectius i creiem que és la ferramenta necessària per a contribuir a la millora de la cohesió territorial de la Comunitat Valenciana”, assenyala com a valor del PAT Rebeca Torró, primer tinent d’alcalde d’Ontinyent: “permetrà que els 185 municipis que integren el PAT treballen i caminen conjuntament cap a la millora del nostre territori”.

Entre els aspectes més importants, comenta Rebeca, “es troben la proposta d’un model de connexió ecològica i funcional, així com el desenvolupament de polígons mancomunats en el medi rural o la realització de plans de mobilitat sostenible i activitats de dinamització econòmica”.

Des de l’Ajuntament valoren que pot servir per a “ajudar molt a impulsar la nostra ciutat, perquè permetrà crear sinergies interessants entre els diversos municipis i comarques per continuar ampliant la nostra projecció sense perdre la identitat pròpia”.

Per aquests motius, “en Ontinyent estem molt il·lusionats i, de moment, treballarem fermament en la seua redacció definitiva amb la resta de municipis i agents socioeconòmics perquè creiem que és imprescindible per a millorar la cohesió territorial”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *