foradia elgrat

L’empresariat de les comarques demana que el PAT es duga a terme governe qui governe

• El president de FEDAC, Natxo Gómez, demana del PAT “seguretat i garantia que estarà per damunt de la política" • En qualsevol cas, des de FEDAC, el PAT és “una gran notícia que a soles repercutirà en beneficis del territori”.

La Federació Empresarial de l’Alcoià i el Comtat (FECAD) valora de manera positiva el Pla d’Acció Territorial de les Comarques Centrals Valencianes, esborrany del qual ha sigut presentat recentment amb un notable acolliment per part de les autoritats polítiques de les 8 comarques que componen la seua planificació, així com altres agents socials.

La Generalitat ha mostrat la seua voluntat d’impulsar, a través d’aquest projecte, la vertebració de les Comarques Centrals, junt amb iniciatives similars que es duran a terme en altres tres àrees valencianes de Castelló, València i Alacant. Fet que el president de la Federació Empresarial, Natxo Gómez, valora: “ser dels primers demostra que som unes comarques unides i que compartim necessitats, arrels culturals, sectors productius i infraestructures. Eixa sintonia entre municipis i infraestructures a soles ens aportarà coses positives”.

No obstant això, l’empresariat planteja dubtes respecte a si el PAT continuaria la seua projecció si canviara el Govern de la Generalitat i per això, demana “seguretat i garantia que estarà per damunt de la política” i que, si en el futur canvia el color polític de la Generalitat, “no queda abandonat el projecte”, ja que “tenim ja molta experiència en aquest tipus d’anuncis i plans”.

Per altra banda, els empresaris sol·liciten a les administracions que, mentre es duga a terme el PAT, no es paralitzen les accions de millora que estan en marxa en les comarques, que en això “també tenim experiència”: “no podem esperar que s’aprove el PAT per a actuar i invertir en el tren, o en els polígons industrials, o en les necessitats més urgents del nostre territori”.

En qualsevol cas, des de FEDAC, el PAT, en el qual els empresaris, i altres agents socials, administratius i econòmics, participaran marcant prioritats i suggeriments, és “una gran notícia que a soles repercutirà en beneficis del territori”.

Font: Redacció./


barnasants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *