foradia cdturisme

Francesca Juan: “Compromís de Muro ha demostrat que no té paraula”

• “El pacte ha sigut trencat pocs mesos abans de finalitzar la legislatura per a traure el rèdit de tot el treball" • “El Govern de Jaqueline Cerdà és il·legítim: va trair el pacte amb Esquerra Unida per a governar tan sols amb quatre regidors"

Després de les eleccions de maig de l’any 2015, Compromís i Esquerra Unida de Muro van arribar a un pacte de Govern: durant els primers dos anys, l’alcaldia del municipi seria exercida per Esquerra Unida; després l’alcaldia passaria a ser competència de Compromís. Així va ser, fins al tercer any de mandat, concretament el mes de juny del 2018, quan Compromís va decidir trencar el pacte amb Esquerra Unida, retirant les competències de govern als regidors d’EUPV, i governar en minoria amb els seus 4 edils.

Les raons que va al·legar Compromís al respecte van ser: que Esquerra Unida ocultava informació a Compromís i que Esquerra Unida s’havia aliat amb el PP per tal de fer mal a Compromís. Arguments que la regidora d’EUPV Francesca Juan desmenteix: “el que n’hi ha darrere del trencament de Govern és una visió política molt diferent de la nostra, que pensem que s’ha d’integrar a tot el món, tant a la gent del poble com a la resta de partits, en les decisions que es prenen i les polítiques que es realitzen; de fet, nosaltres, quan vam estar al Govern, vam integrar també als dos regidors del PSOE. Compromís ha fet tot el contrari: volen decidir les coses sense que ningú puga opinar ni fer cap aportació”.

Des del punt de vista de Francesca, “el Govern de Jaqueline Cerdà és il·legítim: va trair el pacte amb Esquerra Unida per a governar tan sols amb quatre regidors, sense ser la llista més votada”. Amb aquest fet, comenta Francesca, “Compromís de Muro ha demostrat que no té paraula”.

Francesca reconeix que, durant la legislatura, ha hagut moments de crispació entre els dos partits, “quan vam fer el pacte, tots sabíem que hi havia diferències entre els partits“. Però remarca que “el pacte ha sigut trencat pocs mesos abans de finalitzar la legislatura per a traure el rèdit de tot el treball que ha fet Esquerra Unida durant tot aquest temps”.

Des de juny del 2018 el poble de Muro està sent dirigit pels quatre regidors de Compromís, “que estan saturats de faena i que no arriben a tot el que s’ha de fer”. I, segons ens comenta Francesca, la gent del poble està notant, “no a soles que l’Ajuntament fa moltes menys coses que abans, sinó també el mal que han fet trencant el pacte”. Per això, molta gent de Muro “s’està adherint a Esquerra Unida, que ha demostrat que ha complit tot el que ha dit des del principi”.

Ara ens trobem pocs mesos abans de les noves eleccions municipals, que tindran lloc el dia 26 de maig, EUPV de Muro ja està preparant la seua candidatura i el seu programa municipal “estem organitzant reunions i assemblees a les quals convidem a participar a tot qui estiga interessat en millorar el seu poble. Hem de fer fora a Compromís, que porta 18 de 20 anys a l’Ajuntament de Muro, perquè ha demostrat que no té paraula i perquè no és bo que un partit estiga tant de temps en el Govern: és moment d’obrir les finestres i renovar. Esquerra Unida ja té l’experiència per a governar: sabem què volem, on anem i com actuar”.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *