foradia cdturisme

Noves propostes del Pla de Dinamització de Marxuquera

• El Pla de Dinamització de Marxuquera de Gandia ha realitzat ja 220 activitats des que va començar la legislatura en 2015 • “Fa quatre anys ens vam trobar un centre social que va costar més d’1’ 5 milions d’€, però que estava buit de continguts, sense utilitat".

El Pla de Dinamització de Marxuquera de Gandia ha realitzat ja 220 activitats des que va començar la legislatura en 2015. Tal com informa el president de la Junta de Districte de Marxuquera, Xavi Ródenas: “des de la nova Junta de Districte ens vam marcar com a objectius dotar d’activitats al centre social i dinamitzar el barri”.

El també regidor de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia ha presentat la nova programació d’activitats per als mesos de febrer i març del Pla de Dinamització de Marxuquera.

L’1 i 28 de març es desenvolupa l’activitat les observacions d’estels, que organitza el Col·lectiu Astronomia de la Safor, al Terrat del centre social de Marxuquera. Tindran lloc, a les 20 h.

El Cicle Música al Terrat (del centre social) portarà els concerts de Vi Blau (diumenge 10 de febrer) i Clara Andrés (diumenge 10 de març), a les 12 h, amb entrada lliure.

Empar Faus impartirà els tallers de fang al centre social, el dissabte 16 de febrer, a les 17.30 h.

El dissabte 2 de març, a les 17.30 h, a l’espai criança natural del centre social, i hi haurà un taller de transvasaments, a càrrec de Niu de Llavors.

Un altre taller, el d’ocells hivernants, el realitzarà Pau Lucio el dissabte 9 de març, a les 10 h, al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell, dins les activitats de l’agenda XiveGa’t. El preu és de 5 €.

Niu de Llavors proposa una taula rodona sobre criança natural i respectuosa el dissabte 23 de març, a les 20 h, al centre social.

Finalment, el dissabte 30 de març, a les 10 h, hi haurà una excursió guiada per un arqueòleg, des del centre social, al Morabit i a la Cova de les Meravelles. S’emmarca dins les activitats de l’agenda XiveGa’t i el preu és de 3 €.

Ródenas ha recordat que ell personalment atén el veïnat els dijous, de 19 a 21 h, al Centre Social de Marxuquera.

“Fa quatre anys ens vam trobar un centre social que va costar més d’1’ 5 milions d’€, però que estava buit de continguts, sense utilitat. Hem posat un conserge al matí i a la vesprada, que ha permés que l’utilitzen per a les seues activitats 7 col·lectius del barri. A més a més, amb recursos propis de la junta de districte vam engegar el Pla de Dinamització de Marxuquera, amb activitats familiars per a dinamitzar el barri i atraure visitants”, ha explicat.

El regidor de Més Gandia també ha destacat que, amb recursos propis, s’ha creat al centre social l’espai de criança natural, que ha sigut un èxit i que, més enllà de les activitats que s’hi realitzen, està sent molt utilitzat pel veïnat. És l’únic centre social de Gandia que disposa d’aquest espai.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *