foradia subscriutegrat

Alfafara rep a Mabel Lozano per a obrir la celebració del Dia Internacional de la Dona

• Axí s’obri, el dijous 28 de febrer, la celebració del Dia Internacional de la Dona, que compta ja amb una tradició de vora 30 al municipi • Lozano va dirigir aquest treball audiovisual, que aborda el negoci de la compravenda de dones i xiquetes per a l’explotació sexual

Alfafara acull a Mabel Lozano per a la projecció i posterior xerrada sobre el documental ‘Chicas nuevas 24 horas’. Axí s’obri, el dijous 28 de febrer, la celebració del Dia Internacional de la Dona. Una celebració, amb una ampla programació de contingut feminista, que compta ja amb una tradició de vora 30 al municipi. Amb xerrades, música, màgia, un viatge cultural i un sopar. Tot organitzada per l’Ajuntament.

Lozano va dirigir aquest treball audiovisual, rodat en Espanya, Argentina, Colòmbia i el Perú, que aborda el negoci de la compravenda de dones i xiquetes per a l’explotació sexual. A les 17 hores s’iniciarà el visionat, no recomanat per a menors de 14 anys, al Centre Social La Mateta i l’entrada serà lliure.

El divendres 1 de març, a les 19 hores, en el Centre Social La Mateta hi ha programada una xerrada sobre ‘Palestina, des d’una perspectiva de gènere’, a càrrec de BDS País Valencià. El dissabte 2 de març a les 16 hores arrancarà una marxa a peu La Solana, al nord del terme municipal d’Alfafara, i després hi haurà jocs populars.

El cap de setmana es tancarà el diumenge 3 de març, a les 17:30 hores, amb la xerrada ‘Fortalecimiento de la acción política de las mujeres’, a càrrec de Jimena Calizaya Fabián, tècnica del centre Juana Azurduy, i Martina Espinosa Florez, dirigent de la Federación Única de Trabajadores de Pueblos Originarios de Chuquisaca Bartolina Sisa de Bolivia.

El dijous 7 de març hi ha programada una xerrada, a les 19 hores, sobre “La dona en els nostres refranys, dites i frases fetes” de la mà d’Àlex Agulló. I el divendres 8 de març hi haurà una viatge cultural a la Font de la Figuera. L’excursió té un cost de 22 euros i els interessats han d’inscriure’s a l’Ajuntament abans del 5 de març.

La celebració del Dia de la Dona continuarà el dissabte 9 de març amb el tradicional sopar de totes les dones del poble en el Centre Cultural El Patronat, on hauran d’aportar un donatiu de 12 euros, i el diumenge 10 de març la màgia i la música escriuran el punt final a la commemoració. Així, a les 12 hores hi haurà una actuació del mag Hugo Aracil i de la cantant Noa Villar i a les 19 hores, l’Escola de Música del Comtat oferirà el “Concert de dones”. Ambdues activitats seran al Patronat.

Totes les activitats programades, excepte el viatge i el sopar, són d’entrada lliure fins a completar l’aforament.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *