foradia subscriutegrat

Humi Guill: “hem aconseguit sanejar l’Ajuntament d’Onil”

• “En 2015 l’Ajuntament estava en situació de fallida, però amb molt esforç i la comprensió i participació de tot el poble, hem aconseguit estabilitzar-ho • “hem aconseguit duplicar les visites al poble en un any, un fet que repercuteix positivament a l’economia”

Estem entrant en la recta final de la legislatura política. Han passat quasi quatre anys des que en 2015 els consistoris entraren en una nova etapa política. És un bon moment per a fer balanç del treball i millores que s’ha dut a terme: volem conéixer quins han sigut els resultats.

Parlem amb els alcaldes d’alguns dels pobles del nostre voltant perquè ens traslladen la seua visió del poble, fruit de les seues mesures polítiques, en referència amb l’evolució que han pogut dur a terme durant els últims anys. 

Fotografia de Yolanda Céspedes

Durant aquesta legislatura, hem aconseguit sanejar l’Ajuntament d’Onil”, comunica l’alcaldessa del municipi, Humi Guill. El consistori ha viscut una etapa de conflictes econòmics i jurídics que arranquen en l’any 2000, amb el Pla General d’Ordenança Urbana. “En 2015 l’Ajuntament estava en situació de fallida, però amb molt esforç i la comprensió i participació de tot el poble, hem aconseguit estabilitzar-ho, fins a arribar a tindre un deute 0. Pensàvem que no ho aconseguiríem fins al final de la legislatura, però ho vam aconseguir a meitat del 2018”.

A partir d’aquest moment, “vam poder iniciar les inversions necessàries per a millorar el poble”. Entre elles destaquen, millores als camins, l’accessibilitat i diferents infraestructures. A hores d’ara, hi ha una projecció de diverses inversions, construccions i millores.

Un altre dels assoliments que assenyala l’alcaldessa és el de l’increment turístic d’Onil: “hem aconseguit duplicar les visites al poble en un any, un fet que repercuteix positivament a l’economia”. Indicador de l’estabilitat del municipi és l’aprovació dels pressupostos municipals, “uns pressupostos realistes, equilibrats i socials”. La previsió és que durant la pròxima legislatura, “una vegada superades totes les dificultats ja es puguen dur a terme totes les millores per a cobrir les necessitats del poble”, conclou Humi.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *