foradia subscriutegrat

El Consell Local de la Infància i l’Adolescència d’Alcoi celebra el seu primer Ple a l’Ajuntament

• Els seus representants, alumnes de tots els centres educatius de la ciutat, van prendre el lloc habitual dels regidors • “Moltes voltes es diu que els joves sou el futur de la ciutat, però si bé això és cert, no podem oblidar que també sou el present"

Primer Ple del Consell Local de la Infància i l’Adolescència, CLIA, d’Alcoi. Els seus representants, alumnes de tots els centres educatius de la ciutat, van prendre el lloc habitual dels regidors per fer reflexionar sobre la importància de la seua veu. Van plantejar diferents qüestions per a fer reflexionar sobre la Convenció dels Drets Humans, els àmbits on els infants havien de participar, la importància d’una xarxa d’infància, i també, sobre la violència homòfoba i racista.

Van començar la sessió entregant ulleres de colors a tots els presents com a símbol: “que la mirada de la infància i la joventut siga la crítica que ens faça veure el món diferent, i la solució a l’impossible”, van manifestar.

Per finalitzar, els representants van donar una ‘Clau’ del CLIA a tots els presents, perquè es treballe amb l’objectiu d’establir més sistemes de participació, reunió i coordinació amb els infants de la ciutat. I van llegir un conte anomenat ‘Flor Roja de Tallo Verde’, de Helen E. Bluckey, que resum el missatge que s’ha volgut transmetre durant la jornada: “és molt important la visió del món i de la ciutat que tenen els més joves”.

Al llarg de la jornada, el públic va oferir idees i felicitar al CLIA per les seues iniciatives. Entre ells, l’alcalde, Toni Francés, va destacar la importància dels joves: “moltes voltes es diu que els joves sou el futur de la ciutat, però si bé això és cert, no podem oblidar que també sou el present, un present que suposa el 20% de tot Alcoi, uns ciutadans importants, als que cal escoltar”.

El CLIA ja porta més d’un any i mig en marxa realitzant diferents activitats i dinamitzant la participació d’aquest sector social. Els representants del CLIA han sigut elegits per les seues companyes i companys de col·legi o Institut en un procés democràtic. D’ací a poc temps, el CLIA celebrarà noves eleccions en les quals la meitat del grup es renovarà.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *