foradia subscriutegrat

Mónica Oltra: “necessitem referents dones per a generar imaginaris entre els més xicotets”

• Visualitzar referents femenins socials per a les xiques i els xics de totes les edats, aquest és l'objectiu de 'Vull ser com', campanya de la Generalitat • Algunes de les cares visibles són: Alba Reche, Patricia Campos, Concha García, María Blasco i Carolina Ferre

Visualitzar referents femenins socials, en els diferents àmbits i de totes les edats, per a les xiques i els xics de totes les edats, aquest és l’objectiu de ‘Vull ser com’, campanya que ha presentat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui la justifica així: “necessitem referents dones per a generar imaginaris entre els més xicotets, perquè coneguen dones que han obert camins“.

La consellera ha incidit en “la visió plural que el feminisme vol aportar en el món, també a l’èxit i el lideratge” perquè, “hi ha moltes maneres de fer i de ser importants, però sobretot aquest èxit ha de significar alguna cosa en la vida de la persona i en la comunitat“. En aquest sentit, amb la campanya es vol transmetre “les diferents maneres de triomfar des d’una mirada feminista“, però sobretot, transmetre que les dones “podem arribar allà on ens proposem, només que preferim que la societat no ens ho pose més difícil“.

L’any passat ja es va dur a terme una campanya similar. Enguany s’ofereixen nous referents per a les noves generacions, algunes de les cares visibles són: Alba Reche, Patricia Campos, Concha García, María Blasco i Carolina Ferre, totes elles d’un ampli espectre d’edat i de diverses zones de territori: d’Elx, d’Onda, de Cocentaina, de València i d’Alacant. Dones que, segons la vicepresidenta del Consell, “representen molt bé l’heterogeneïtat que volíem mostrar enguany“.

Oltra ha qualificat a aquestes com a “persones excepcionals” que per arribar a ser el que són “han hagut de lluitar més que un home“. Per altra banda, més enllà del seu gènere, tenen un element en comú, que cadascuna d’elles “sent que està ajudant a transformar el món, per a fer-lo una mica millor“.

Font: Redacció./


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *